,

Αν είσαι ειλικρινής, έχεις καθαρή συνείδηση, κοιμάσαι ήσυχος κι έχεις ηρεμία στο μυαλό σου

Πόσες φορές έπιασα στιγμές που τα ψέματα ξεχάστηκαν και αυτοί που τα είπαν, προδόθηκαν την ίδια μέρα! Όταν χρησιμοποιείς ένα ψέμα, θυμάσαι, μα όταν συσσωρεύονται εκεί, υπάρχει θέμα. Πού να θυμάσαι πόσα φούμαρα έχεις πουλήσει για μεταξωτές κορδέλες; Τα έχεις μπερδέψει τόσο στο μυαλό σου, που μόνος σου πέφτεις στην δική σου παγίδα. Την ειλικρίνεια την θεωρούσα ελάττωμα όταν ήμουν μικρή και σε πιο νεαρή ηλικία, όταν με ρωτούσαν ποιο είναι το ελάττωμά μου, έλεγα η ειλικρίνεια. Γιατί αν είσαι ειλικρινής σε εκμεταλλεύονται, σε πατάνε και σε θεωρούν ανόητο και χαζό. Δεν είναι έτσι, η ειλικρίνεια σε κάνει να έχεις καθαρή την συνείδηση, να κοιμάσαι ήσυχος και έχεις ηρεμία στο μυαλό σου. Δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι είπες και σε ποιον.


Πόσα όμορφα πράγματα χάνεις με τα ψέματα, με τις δολοπλοκίες! Χρόνος χαμένος από την δική σου ζωή που θεωρείς δεδομένη. Η μνήμη δεν θέλει να την ζορίζεις, θέλει να την γεμίζεις με στιγμές χαράς και ευτυχίας. Μόνο έτσι μεταδίδεται η χαρά σε όλο το σώμα. Της ειλικρίνειας δεν της έδωσαν όση αξία της ταιριάζει, πολλοί στο όνομά της πρόδωσαν ψυχές, ψυχές που αιμορραγούν για χρόνια. Δεν μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου ειλικρινή και μόλις γυρίσεις την πλάτη να χώνεις το μαχαίρι στην ψυχή με ψέματα, μέχρι που κι εσύ ο ίδιος δεν θα θυμάσαι ποιος είσαι πραγματικά!

Άνδρεα Αρβανιτίδου


https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com