,

Εκείνα τα όνειρα που αφήσαμε μισά…

Σήμερα έχει λιακάδα! Έξω, γύρω μας, γιατί μέσα μου, παγωνιά… Σήμερα θα ήταν καλή ευκαιρία να κάνουμε αυτό που σχεδιάζαμε, μια βόλτα στη θάλασσα, στην ακρογιαλιά. Να μας φιλάει ο ήλιος κι εσύ εμένα, να μετράμε μαζί τα κύματα κι εσύ τα “σ’ αγαπώ” μου. Με πόδια ξυπόλητα και χέρια δεμένα, να περπατήσουμε πλάι πλάι στην άμμο. Κι όταν πια έρθει το σούρουπο, να με σφίξεις στην αγκαλιά σου να μη σου κρυώσω. Να γυρίσουμε σπίτι μας. Ένα σπίτι που θα φτιάχναμε αν είχαμε προλάβει, χτισμένο με αγάπη, ένα σπίτι που θα μύριζε σεβασμό κι έρωτα. Εγώ να σου μαγειρεύω κι εσύ να με μαγεύεις. Εγώ να σου μιλάω κι εσύ να με πειράζεις. Ένα σπίτι που οι τοίχοι του θα αντιλαλούσαν γέλια. Τοίχοι βαμμένοι με χρώμα από τα μάτια μας, τοίχοι που θα ‘κλειναν ερμητικά τον έρωτά μας για να μη φθαρεί από τη σκόνη των πολλών. Και μια αυλή όλο αρώματα και λουλούδια!


Μαραίνομαι, γαμώτο… Μου λείπεις ακόμη… Σκέφτομαι ό,τι ονειρευόμασταν πολλές φορές. Σε είχα φανταστεί μ’ ένα λινό πουκάμισο κι εγώ με το μακρύ μου άσπρο φόρεμα. Λίγοι φίλοι, ένα εκκλησάκι, όρκοι αγάπης, όρκοι πίστης. Να λάμπουν τα πρόσωπά μας και οι ψυχές! Και περιμένοντας να έρθει αυτή η στιγμή, έφυγες… Είσαι στο μακριά μου… Μισά έμειναν τα “σ’ αγαπώ”, μισή η καρδιά, μισά και τα όνειρα. Θα ήθελες πολύ λες, μα δεν είσαι εσύ για τέτοια. Προσπάθησες πολύ λες, μα δεν αντέχεις να μοιραστείς τη ζωή σου. 

Ένα όμορφο διάλειμμα στη μοναξιά σου ήμασταν, το πιο όμορφο που έζησες, λες… Αλλά τώρα θα γυρίσεις πίσω, στο άδειο σου από φωνές σπίτι, στη φλύαρη ρουτίνα σου, στους μαύρους από επιλογή σου, τοίχους. Όλα λοιπόν μείνανε μισά, δεν εκτονώθηκαν καν για να μπορέσω να σε μισήσω. Και πώς να σε μισήσω, βρε καρδιά μου; Αν είχες νιώσει όπως εγώ, δε θα ‘χε τίποτα πιο δυνατό να πούμε. Συννέφιασε ήδη… ούτε αυτή τη βόλτα τελικά, δεν θα καταφέρναμε να πάμε…


Κωνσταντία

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: