,

Άλλωστε μέχρι την Ιθάκη μας, όλη η χαρά βρίσκεται στη διαδρομή!

Πώς μιλάς για “πάντα” και “ποτέ”; Εγώ δεν ξέρω αν αύριο θα ξυπνήσω! Πάντα μαζί, ποτέ μαζί… πολύ μεγάλες λέξεις ρε παιδιά! Άραγε ζήσαμε ποτέ ουσιαστικά μια στιγμή; Όποια κι αν είναι η κατάσταση που ζούμε, είναι κρίμα να την τοποθετούμε σε ένα ράφι με ταμπελάκια. Χάνουμε την ουσία της, την μαγεία της, το ανεξίτηλο χρώμα που χαρίζει στη ζωή μας.


Έτσι κι αλλιώς, καταβάθος γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως δεν μπορούμε να τροχοδρομήσουμε μία κατάσταση. Και πόσο μάλλον να φυλακίσουμε έναν άνθρωπο με τον όρο “πάντα” και “πότε”. Μία σχέση, μία συνεργασία, μία φιλία και μία οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση, έχει πάντοτε ημερομηνία λήξης. Ακόμα κι αν δεν βάλουμε εμείς την λήξη, θα την βάλει ζωή με το θάνατο. Μακαβριο και όμως αληθινό! Γιατί λοιπόν πρέπει να χάνουμε την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή με το άγχος για το πού θα καταλήξει κάτι το οποίο γνωρίζουμε ήδη την κατάληξη;

Σε μία ανθρώπινη σχέση οποιασδήποτε φύσεως, το σημαντικό είναι να κάνουμε εμάς και τον άνθρωπό μας ευτυχισμένους. Εάν χάσουμε την ουσία σκεπτόμενοι μόνο την κατάληξη, τότε αυτό που ζούμε δεν θα είναι μονοπάτι χαράς, αλλά μία φτιαγμένη συμφωνία. Το μόνο που θα καταφέρουμε, είναι να φέρουμε τη λήξη 1 ώρα αρχύτερα. Να τις ζείτε τις στιγμές σας, να τις απολαμβάνετε τις σχέσεις σας και να θυμάστε ότι η πίεση, οι ταμπέλες και το άγχος για την κατάληξη, θα ακυρώσουν και θα καθυστερήσουν όλες εκείνες τις έντονες στιγμές ευτυχίας που μπορείτε απλά να ζήσετε στο ακέραιο. Και ας λήξουν ακριβώς την επόμενη στιγμή! Άλλωστε μέχρι την Ιθάκη μας, όλη η χαρά βρίσκεται στη διαδρομή!


Γεωργία Σοφοκλέους

instagram: @tzinas_counseling

Σύμβουλος Ψυχικής υγείας,
Professional Counseling & Life Coach εφήβων και ενηλίκων

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: