,

Μέσα στα δεδομένα πνίξαμε έναν έρωτα που του άξιζε ν’ ανθίσει

Σκληρές σκέψεις και αδρύς ο τρόπος προσέγγισής τους μπορώ να πω, αρκεί να μας αφήσουν να δεχθούμε και να διαδεχθούμε με εικόνες και ποτέ με παραστρατήματα τα ωφέλιμα δικά μας στάδια ανανέωσης της ψυχής μας. Στομφώδεις οι διαλέξεις τους περί ομόνοιας και οικογένειας, αλλά όλα αυτά στα λόγια, γιατί οι πράξεις απαιτούσαν και θράσος, μα πάνω απ’ όλα κότσια και δύναμη για να ‘ρθεις απέναντί τους και επιτέλους να αναλάβεις και τις ευθύνες σου. Τρόπος και στόχος πολύ δύσκολος, ίσως και ανίκανοι να δουν και να σταθούν ουραγοί του, με θέληση και κυρίως με την πυγμή εκείνη που θα διαχειρισθούν παλιά δικά τους αμαρτήματα ζωής, ενάντια στις δικές μας αρετές και στις εδραιώσεις τους.


Ίσως να πιστεύουν πως μέσα απ’ τα δεδομένα τους να ‘χαν καταφέρει να συνεχίσουν κάτι που ίσως ή και σίγουρα φάνταζε κοντά τους, να τους πλησιάζει και εκείνοι με το δικό τους τρόπο το έδιωξαν μακριά τους. Μα για έναν έρωτα τίποτα δεν θα ‘ναι ικανό να τον πνίξει κι αυτόν και τους ενδιαφερόμενούς του, αν πουν την αλήθεια τους και δεν θελήσουν μέσα απ’ την προσπάθειά τους αυτή να διαιωνίσουν τάχα προσπάθειες, μα στο πίσω και μπροστινό μέρος του μυαλού τους, στοχεύουν στην χειραγώγηση του άλλου και όχι μόνο. Κανείς δεν είναι κανενός και ας το πάρουν – πάρουμε νωρίς χαμπάρι, με αγάπη, σεβασμό ό,τι συνεπάγει όλη αυτή την έννοια και περιλαμβάνει, μόνο τότε θα ‘ναι σε θέση και να δουν, μα πάνω απ’ όλα να επιζητήσουν τα όνειρά τους και την επιστέγαση της σχέσης τους, όποια τροπή και μορφή τους πάρει.

Μπορεί να πιστεύουμε, να πιστεύαμε πως ήταν στο χέρι μας να σώσουμε μια κατάσταση, να διασώσουμε το πεπρωμένο που δεν θέλαμε να ταν φυγείν αδύνατον, αλλά όπως ξέρουμε, τα παλαμάκια χτυπιούνται με δυο χέρια και τα δικά μας συνετισμένα προς την ανεξαρτησία τους και συγχρονίστηκαν και απόδωσαν τα μέγιστα στην τιμή του αποχωρισμού και κυρίως της απομακρύνσεώς τους.


Άννα Ζανιδάκη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: