,

Να σ’ αγαπάς!

Να σ’ αγαπάς! Να σε προσέχεις και να μην χαρίζεσαι σε κανέναν. Αργείς να το καταλάβεις, μα ο εαυτός σου είναι εκείνος που ήταν, είναι και θα είναι για πάντα εκεί. Κάποιες φορές άθελά σου τον πληγώνεις, κάποιες άλλες όμως, απόλυτα συνειδητά του κάνεις τόσο κακό, που και εσύ η ίδια απορείς για τον λόγο που τον μισείς τόσο. Δεν γίνεται βλέπεις να του φέρεσαι έτσι χωρίς να τον μισείς! Ίσως γιατί ποτέ δεν έμαθες τι θα πει αγάπη, ίσως γιατί ποτέ κάποιος δεν σου φέρθηκε όμορφα και στοργικά. Υποσυνείδητα λοιπόν, ίσως θεωρείς ότι αυτό σου αξίζει και έτσι κάνεις ό,τι μπορείς για να μην φύγεις από αυτή την γνώριμη κατάσταση, που όσο παράδοξο και αν ακούγεται σου προκαλεί τεράστια ασφάλεια.


Άσε με όμως να σου πω δυο πράγματα… Ξέρω ότι δεν σου λένε τίποτα, αλλά πού και πού διάβαζέ τα, να τα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου και πού ξέρεις, κάποια στιγμή ίσως και να τα πιστέψεις… Είσαι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί! Έχεις αντέξει και έχεις περάσει τόσα κι όμως στέκεσαι ακόμα εδώ και συνεχίζεις να προσπαθείς και να παλεύεις για την ζωή! Τίποτα δεν σου έχει χαριστεί, γι’ αυτό και έχεις μάθει να μην τα παρατάς. Έχεις μάθει να ζεις στον πόνο και όταν σου συμβαίνουν όμορφα πράγματα είσαι δύσπιστη, από φόβο μην χαθούν και αυτά. Μπορεί λοιπόν και να χαθούν, αλλά έτσι είναι η ζωή και αυτό είναι και το όμορφο.

Αξίζεις τα πάντα και πρέπει να τα διεκδικείς. Πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην τον μαστιγώνεις. Να του λες “μπράβο” και καμιά φορά πες του και ένα “ευχαριστώ” που δεν σε έχει εγκαταλείψει ακόμα και στα πιο δύσκολα! Μόλις μάθεις να σε αγαπάς ανιδιοτελώς, τότε θα λάβεις και την αντίστοιχη αγάπη από τους άλλους. Έλκουμε αυτά που θεωρούμε ότι αξίζουμε. Για αυτό φρόντισε να θυμάσαι ότι αξίζεις τα πάντα!


Μαρία Μεϊντάνη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com