,

Να μάθεις ν’ αγαπάς πιο πολύ τον εαυτό σου και να τον προσέχεις!

Και τι γίνεται όταν όλα τα παλιά κεφάλαια έχουν κλείσει και η χρονιά ξεκινάει όντως σαν μία λευκή σελίδα, έτοιμη να γραφτεί από την αρχή; Είναι από τις χρονιές που τελειώνοντας έχεις καταφέρει να κλείσεις και όλες τις παλιές υποθέσεις και όσα είχες αφήσει μισά. Βέβαια, ακόμα και αν κατάφερες να το κάνεις, σε πληγώνει η συνειδητοποίηση ότι όλα αυτά πλέον έχουν τελειώσει. Κάθε χαρούμενη στιγμή που έγινε θλιβερή, κάθε πίκρα που πήρες και κάθε μισοτελειωμένη σχέση έχει λάβει πια τέλος.


Και έτσι αποφάσισες να ξεκινήσεις από το μηδέν. Να πάρεις στα χέρια σου την ζωή και να γράψεις μόνη σου το καινούργιο κεφάλαιο που έχει ξεκινήσει. Γι’ αυτό λοιπόν να φροντίσεις να μάθεις να αγαπάς πιο πολύ τον εαυτό σου και να τον προσέχεις. Να τον βάζεις ψηλά και να θέτεις τα όρια σου. Να μην αναλώνεσαι σε ανθρώπους και σχέσεις που δεν σου αξίζουν και που δεν σε βοηθάνε να γίνεις καλύτερη και κυρίως να μάθεις να είσαι ευτυχισμένη με εσένα και να μην εξαρτάς την ευτυχία σου από άλλους.

Και όταν θα έχεις καταφέρει να τα κάνεις όλα αυτά, θα δεις ότι η ζωή σου δεν θα μοιάζει σε τίποτα με πριν. Θα είσαι εσύ η πρωταγωνίστρια του βιβλίου και θα μπορείς να καταφέρεις ότι έχεις βάλει στόχο. Πολύ απλά γιατί τώρα ξέρεις τι αξίζεις και δεν θα συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο μέχρι να το πετύχεις. Τότε και μόνο τότε θα έχεις καταλάβει την πραγματική ομορφιά της ζωής, αλλά και την πραγματική ομορφιά που κρύβεται μέσα σου.


Μαρία Μεϊντάνη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: