,

Κάνε την κάθε μέρα Χριστούγεννα!

Και έρχεται η εποχή του χρόνου που όλα λάμπουν και όλοι φοράνε τα καλά τους. Σπίτια και καταστήματα στολισμένα και οι δρόμοι ντυμένοι στα γιορτινά τους. Ένας Αι Βασίλης από δω, ένα αγγελάκι από κει, όλα προμηνύουν την γιορτή που μας περιμένει. Τα μάτια μεγάλων και μικρών αστράφτουν μπροστά στις βιτρίνες γεμάτες δώρα και παιχνίδια. Μέσα σου όμως; Τι γίνεται μέσα σου; Λάμπει η καρδιά σου, όπως τα φωτάκια πάνω στο δέντρο; Αστράφτει η ψυχή σου, όπως τα στολίδια που κρέμονται; Ή μήπως η πίκρα και ο πόνος κατοικούν εντός σου;


Μιλάμε για τα δώρα κάτω από το δέντρο, αλλά για τα δώρα της ψυχής δεν μιλάει κανείς. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι για τον εαυτό σου; Πότε κάθισες τελευταία φορά να μιλήσεις μαζί του; Να ζυγίσεις τα πράγματα και τις καταστάσεις στην ζωή σου, τους ανθρώπους γύρω σου; Εγωισμό το λένε κάποιοι, εγώ το λέω αυτοφροντίδα! Γιατί μόνο όταν θα είσαι εσύ καλά με το μέσα σου, θα είναι και οι γύρω σου. Φρόντισε πρώτα τον εαυτό σου, μίλα του όμορφα κάθε μέρα, όπως θα μιλούσες στον έρωτά σου. Περιποιήσου τον σαν να είναι κάθε μέρα γιορτή, γιατί είναι! Και μόνο όταν το καταλάβουμε αυτό θα μπορούμε την κάθε μέρα να την βλέπουμε έτσι, σαν δώρο. Δώρο ζωής!

Κάθε μέρα μας δίνεται μια νέα ευκαιρία να δοκιμάσουμε ξανά, να διορθώσουμε κάτι, να αλλάξουμε κάτι, να κάνουμε μια νέα αρχή, αρκεί να το θέλουμε. Αρκεί να σηκωνόμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή την άλλη μια ευκαιρία που μας δόθηκε και να την αρπάζουμε. Η ζωή είναι μια καθημερινή μάχη, κανείς δεν είπε ότι όλα θα είναι εύκολα, κάποια πράγματα κατακτιόνται με κόπο. Ακόμη και εκεί όμως, αν η ψυχή σου είναι καθαρή και όμορφη, πάλι θα βρεις τον τρόπο. Γιατί είναι διαφορετική η μάχη, όταν η ψυχή μας λάμπει. Γι’ αυτό μάθε να ακούς εκείνη την φωνούλα όταν έρχεται, πάντα έχει κάτι να σου πει, είτε ως ένα κακό προαίσθημα, είτε ως ενθουσιασμός για κάτι. Και μάθε να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Κράτα μόνο αυτούς που σε αγαπάνε πραγματικά, που μπορούν να χαρούν με την χαρά σου και να σου συμπαρασταθούν στην λύπη σου.


Να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωριστείς ανθρώπους. Ακόμη και αν τους αγαπάς, δεν σημαίνει πως πρέπει να τους έχεις στην ζωή σου. Και μια μια θα κερδίζεις τις μάχες της ζωής και ένα ένα θα γίνονται τα πράγματα όπως τα θες. Και ξαφνικά θα νιώθεις όλο και πιο ανάλαφρος, αφού δεν χρειάζεται πια να κουβαλάς αυτό το βαρύ φορτίο. Το τοπίο θα ξεκαθαρίζει και μόνο όμορφα πράγματα θα έρχονται στον δρόμο σου. Βάλε ψηλά τον εαυτό σου και τα θέλω σου και διεκδίκησε όσα σου αξίζουν. Κανείς δεν θα σε βάλει εκεί, αν δεν βάλεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου. Και να θυμάσαι, την ψυχική σου ηρεμία δεν την χρωστάς σε κανέναν και είσαι ο μόνος που μπορεί να την προστατέψει και να την φροντίσει. Και όταν το καταφέρεις αυτό, κάθε μέρα θα είναι Χριστούγεννα στην καρδιά σου!

Έλενα Λουκά


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com