,

Ποτέ δεν είναι αργά…

Υπάρχει όμως μια στιγμή που όντως είναι αργά. Είναι η στιγμή που ο θάνατος ψιθυρίζει στο αφτί σου και το τέλος είναι κοντά. Είναι η στιγμή που τίποτα δεν γυρίζει πίσω, ο χρόνος σταματάει και τα λάθη περνάνε από μπροστά μας. Και επειδή κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει αυτή η στιγμή, για οτιδήποτε άλλο ποτέ δεν είναι αργά. Ό,τι κι αν θέλουμε στην ζωή μας είναι μόνο θέμα δικής μας επιλογής, επιμονής και πίστης.


Ποτέ δεν είναι αργά για να αγκαλιάσεις τα όνειρά σου, για να κάνεις την ζωή ακόμα πιο όμορφη, χωρίς να σε νοιάζει τι κάνει ο διπλανός σου. Αν δεν θεωρούσαμε την ζωή δεδομένη, θα ξέραμε ότι ποτέ δεν είναι αργά για όλα όσα επιθυμούμε. Δεν υπάρχει χρόνος, ηλικία και αριθμοί, μόνο αγάπη και θέληση. Για πολλά χρόνια άκουγα την φράση «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω!». Με καθόρισε, με έκανε να το βάλω μέσα μου και να το ακολουθήσω.

Ποτέ να μην τα παρατάς, γιατί τότε είναι που θα σταματήσεις να ζεις, απλά θα υπάρχεις. Πόσο κρίμα για αυτούς που αρρώστησαν και ήθελαν μια δεύτερη ευκαιρία και δεν την πήραν! Κρίμα να σπαταλάς έτσι την ζωή σου χωρίς να σέβεσαι τους ανθρώπους που έφυγαν και θα έδιναν τα πάντα για να ζουν.


Για μένα που τελικά έπρεπε να δω πολλές φορές τον χάρο στα μάτια, που αναγκάστηκα να τον παντρευτώ, θα πω ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσεις την ζωή που αξίζεις και που έχει φτιαχτεί για σένα και τα όνειρά σου. Αργά θα είναι αν παραιτηθείς πριν καν προσπαθήσεις, αν ενώ έχεις την υγειά σου την θεωρείς δεδομένη, αν αντί να κοιτάς πώς θα κάνεις την ζωή σου καλύτερη, κοιτάς τους άλλους και θέλεις ακόμα περισσότερα χωρίς να κάνεις τίποτα για αυτό. Ποτέ δεν είναι αργά για να μηδενίσεις και να αρχίσεις και πάλι από την αρχή. Και το λέω εγώ, που έφτασα στον πάτο αρκετές φορές και είμαι εδώ να χαμογελάω και πάλι από την αρχή…

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: