,

Θέλεις; Θέλω. Έτσι απλές έπρεπε να είναι οι σχέσεις

Χαθήκαμε μέσα στα “πρέπει” και ξεχάσαμε τα “θέλω”. Κλειδώσαμε τις επιθυμίες μας και τα συναισθήματά μας, από φόβο για την απόρριψη. Δεν τολμάμε να πούμε αυτά που θέλουμε, αυτά που πνίγουν την καρδιά μας, με αποτέλεσμα η ψυχή μας να είναι κενή. Εμείς κάνουμε τις σχέσεις δύσκολες. Εμείς έχουμε βάλει κανόνες, λες και η αγάπη έχει βιβλίο οδηγιών. Χαθήκαμε στις δικαιολογίες και δεν σκεφτήκαμε ότι οι σχέσεις γενικά είναι “θέλω” ή “θέλεις”, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, τίποτα πιο απλό. Γιατί στην αγάπη όλα είναι απλά. Θέλεις, κάνεις τα πάντα, δεν θέλεις, βρίσκεις δικαιολογίες.


Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που βγαίνει από την ψυχή και δεν χωράει “πρέπει”. Οι σχέσεις είναι τόσο απλές, όσο κι ένα ηλιοβασίλεμα. Τα συναισθήματα πρέπει να εκφράζονται και όχι να φυλακίζονται. Πρέπει να λέγονται πριν να είναι αργά. Πρέπει να ζήσεις και να εκφράζεις τα πάντα, μόνο έτσι θα γνωρίσεις όλα αυτά που λαχτάρας. Θέλεις να είσαι μαζί με κάποιον, τότε κάνεις τα πάντα, αλλιώς ο φόβος και η πολύ ανάλυση θα σε κάνουν να ζεις μια ζωή κενή.

Θέλω να είμαι εδώ, γιατί αξίζει κάθε στιγμή να εκφράζω τα “θέλω” μου και να τα υποστηρίζω. Όταν θέλω είμαι εκεί, παλεύω και βγαίνω νικήτρια. Επειδή ήθελα πάλεψα το σκοτάδι, αν δεν ήθελα, δεν είχε αξία να είμαι εδώ. Οι σχέσεις όπως η ζωή θέλει απλά πράγματα. Πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάς, να αγαπάς και να γεμίζεις την ψυχή με στιγμές που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι γεμάτος. “Θέλεις” ή “δεν θέλεις”, τόσο απλά, τόσο λογικά.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com