,

Τις αλήθειες που ψάχνεις, μόνο στα μάτια θα τις βρεις…

Μακάρι οι περισσότεροι να ήξεραν να κοιτάνε και να διαβάζουν τα μάτια. Μέσα στα μάτια βρίσκεται ο θησαυρός της ψυχής, αρκεί να ξέρεις ή να θέλεις να τα διαβάσεις. Μέσα σε ένα βλέμμα θα βρεις την αλήθεια, γιατί από εκεί δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο καθρέφτης της ψυχής είναι τα μάτια. Δύσκολα μπορείς να κρύψεις ένα δάκρυ. Δύσκολα να κρύψεις την θλίψη, την χαρά. Μέσα από τα μάτια καμιά φορά η σιωπή βρίσκει λόγια.


Κοίταξε μέσα στα μάτια μου για δεις πόσο σ’ αγαπώ. Κοίταξε μέσα στα μάτια μου για να δεις πόσο πονάω. Όλα είναι γραμμένα σε δύο μάτια, τόσο μικρά, αλλά τόσο διάφανα όπως η ψυχή. Μέσα στα μάτια είναι η δική μου αλήθεια, αυτή που αν μ’ αγαπάς, θα την δεις γραμμένη με μικρά γράμματα. Μόνο αν με κοιτάξεις θα ξέρεις τα πάντα, αρκεί να κοιτάξεις βαθιά και όχι επιφανειακά. Στο βάθος είναι η ουσία. Πάντα στο βάθος ήταν, πάντα στα πιο κρυφά σημεία ήταν ό,τι πιο αληθινό. Εκεί που το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα και το φως από τα μάτια βγαίνει προς τα έξω.

Άνδρεα Αρβανιτίδου


https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: