,

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, μέχρι να έρθει η στιγμή να το αντιμετωπίσεις

“Ευτυχισμένη καρδιά και οι δυσκολίες της ζωής” δύο φράσεις που κρύβουν ίσως όλο το νόημα της ζωής. Τώρα θα πεις, δύσκολο να ταιριάξουν αυτά τα δύο μαζί. Κι όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, μέχρι να έρθει η στιγμή να το αντιμετωπίσεις.


Το ξέρουμε ήδη ότι ποτέ δεν είναι εύκολες οι καταστάσεις στην ζωή. Αλλά αυτό είναι και το μυστικό που μας κάνει να ωριμάζουμε. Παλεύοντας για μια ευτυχισμένη καρδιά, για όλα όσα επιθυμούμε εκεί μέσα, στο κάθε χτύπημά της.

Δεν τα βρίσκεις όλα εύκολα, αλλά εάν τα βρεις, να θυμάσαι ότι είναι η μεγαλύτερη ευλογία. Άλλωστε, δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου σε μια “δύσκολη μέρα”! Τις περισσότερες φορές, μια δύσκολη μέρα έχει μόνο 24 ώρες!


Φυσικά σημασία έχει εάν το μέσα σου έχει συννεφιά. Αλλά εκεί οφείλεις να διώξεις κάθε μπόρα και να χαρίσεις το δικό σου ουράνιο τόξο πάνω από κάθε κατάσταση που εισβάλει και φέρνει αναστάτωση.

Κι αφού μια δύσκολη μέρα δεν σε σκοτώνει, άφησέ τη να σε κάνει πιο σοφό, πιο δυνατό και πιο καλό άνθρωπο πάνω απ’ όλα. Μέχρι τότε ζήσε τα όλα, σαν έχεις πλάι σου τους καλύτερους δασκάλους, νιώσε όπως ένα μικρό παιδί…

 

Δέσποινα Γρηγοριάδη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com