,

Θυμώνεις με όλους γιατί σου φταίει η ζωή σου!

Θυμώνεις με τους άλλους; Γιατί; Μήπως φταις εσύ; Μήπως φταίει η ζωή σου και σε ενοχλούν όλοι και όλα;


Και αν μπορούσες ν’ αλλάξεις την ζωή σου, θα το έκανες; Αν είχες ένα μαγικό ραβδί και μπορούσες να γυρίσεις την ζωή σου πίσω, θα άλλαζες ουσιαστικά κάτι; Θα έκανες διαφορετικούς φίλους; Θα γνώριζες διαφορετικούς συντρόφους; Θα έκανες διαφορετική δουλειά; Θα ταξίδευες; Θα μάθαινες νέα πράγματα; Ίσως θ’ άλλαζες χώρα… ίσως θα έκανες εκείνα τα σεμινάρια, ίσως θα τολμούσες παραπάνω…

Αν δεν ήξερες τι είχες ζήσει και κάπως επέστρεφες σε μια νέα αρχή με πλήρη αμνησία, τι διαφορετικό θα έκανες; Όταν μετά σύγκρινες τις δυο ζωές σου, θα υπάρχει κάτι ουσιώδες που θα έκανε την διαφορά;


Οχτώ στους δέκα πιστεύω θα κάναμε ακριβώς τις ίδιες επιλογές, ακριβώς τα ίδια πράγματα, θα μπλεκόμασταν αργά ή γρήγορα στις ίδιες καταστάσεις. Όχι γιατί υπάρχει η λεγόμενη «μοίρα», καθόλου δεν πιστεύω σε αυτό. Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που δίνεται. Ο λόγος ίσως είναι πως είμαστε οι πιο τέλειες μηχανές του γνωστού σύμπαντος. Στο λογισμικό μας υπάρχει ένας κώδικας, που έχει βάσεις στον τρόπο που μεγαλώσαμε, στο περιβάλλον, στον τόπο και χρόνο που έτυχε να γεννηθούμε. Είμαστε «προγραμματισμένοι» ν ’αντιδράσουμε ή να δράσουμε με συγκεκριμένο τρόπο και αυτό καθορίζει τις επιλογές μας. Οι επιλογές καθορίζουν την ροή της ζωή μας. Και όταν δεν είναι καλές ή δεν τολμούμε να τις αλλάξουμε, γκρινιάζουμε, μας φταίνε οι άλλοι.

Παρόλα αυτά, υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε ν’ αλλάξουμε και ίσως αυτό ξεπερνούσε τα όρια του χωροχρόνου μας και έκανε Update στο λογισμικό μας. Οι άνθρωποι γύρω μας, η πηγή έμπνευσης μας! Θα μπορούσαμε να περιστοιχιστούμε από λαμπρότερους ανθρώπους, από ανθρώπους που θαυμάζουμε! Μπορούμε να κρατήσουμε στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να βρούμε λύσεις στα θέματα μας. Κάπου, κάπως, κάποτε, υπήρξε ένας άνθρωπος που είχε το ίδιο πρόβλημα με εμάς και η γνώση του είναι δεδομένη, απλά μας περιμένει να την ανακαλύψουμε!

Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος πάνω στην γη, που να μην έχει ζήσει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς στο παρόν! Κάπου υπάρχει καταγεγραμμένη η λύση του όποιου προβλήματος και δυσκολίας. Και μπορείς να φτάσεις αυτήν την ανθρώπινη σοφία με πολλούς τρόπους, εκ των οποίων ένας είναι τα βιβλία. Ένας άλλος τρόπος, είναι η συναναστροφή με άλλους εξυπνότερους ή διαφορετικούς στον τρόπο σκέψης από εσένα.

Είμαστε όμως αρκετά ταπεινοί, έτσι ώστε να δεχτούμε πως υπάρχουν εξυπνότεροι από εμάς; Όχι μετρημένοι με δείκτες IQ, αλλά μετρημένοι με εμπειρίες και στάση ζωής. Και εφόσον μιλάμε για στάση ζωής, θα μπορούσαμε ν’ αλλάξουμε και το σημαντικότερο όλων, ν’ αγαπάμε. Ο νόμος της αγάπης αλλάζει τα πάντα. Ο έρωτας αποδεικνύει πως είναι ν’ αγαπάς, να νοιάζεσαι και να φροντίζεις κάποιον άλλο, διαφορετικό από εσένα. Αφού μπορούμε να ερωτευτούμε, μπορούμε και ν’ αγαπήσουμε, όχι μόνο ερωτικά, αλλά ολοκληρωτικά!

Εμείς οι γυναίκες άλλωστε είμαστε πηγές ζωής και άδολης αγάπης στα παιδιά μας. Θα μπορούσαμε να διδάξουμε με το παράδειγμα μας, την χωρίς δόλο αγάπη σε ένα άλλο πλάσμα. Την κατανόηση, την ιδιαίτερη φύση μας!

Δεν θα ήθελα να γυρίσω στο παρελθόν, όχι. Θα ήθελα να μείνω στο παρόν και να το αλλάξω όταν δεν μου αρέσει. Κανένα μαγικό ραβδί, δεν θα με σώσει. Μόνο εγώ! Μην θυμώνεις λοιπόν με τους άλλους, απλά άλλαξε την ζωή σου, το παρόν σου!

Ελένη Ρέγγα

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: