,

Το θέμα δεν είναι οι αλλαγές που έρχονται, αλλά το πώς θα τις χειριστούμε

Κάποια στιγμή έρχεται η αλλαγή κι αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι. Μεγαλώνοντας εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι, μα πάνω απ’ όλα σαν χαρακτήρες. Κι αυτό είναι και το ζητούμενο άλλωστε, η “αλλαγή” μας. Μια φυσιολογική πορεία μέσα στην διαδρομή της ζωής. Αυτό όμως που δυσκολεύει τα πράγματα όταν έρχεται κάποια στιγμή η αλλαγή, είναι ο τρόπος που θα την αντιληφθούμε, και κυρίως πώς θα την χειριστούμε.


Κάπου εδώ υπάρχει και το “κρυμμένο ενδιαφέρον” σε αυτό το αλλιώτικο ταξίδι. Όταν θα διαπιστώσουμε ακριβώς έναν νέο εαυτό, που θα μας εκπλήξει. Από την άλλη, αυτό ίσως φαντάζει αδύνατο έως άπιαστο, ειδικά με την σημερινή εποχή που όλα κινούνται τόσο γρήγορα. Πόσο χρόνο να χαρίσουμε ακόμη; Κι αν περισσεύει, κάποιες ελάχιστες φορές το σκεφτόμαστε για να ξεκινήσουμε. Αλλά ας θυμηθούμε πόσο θέλαμε από πριν αυτή την “αλλαγή”, εκείνη την ανατροπή που θα έφερνε άλλους ρόλους, άλλο σκηνικό μέσα στις παραστάσεις που δίνουμε καθημερινά εκεί έξω.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την οποιαδήποτε ευκαιρία που φανερώνεται, πόσο μάλλον εκείνες που στοχεύαμε από πριν. Το κλειδί είναι η δική μας αντίδραση ή μάλλον καλύτερα η δράση μας, απέναντι σ’ εκείνες τις ευκαιρίες.


 

Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: