,

Με κούρασαν τα λόγια χωρίς ανταπόκριση…

Κουράστηκα να έχω μια ψυχή ανάμεσα σε ζωή και θάνατο. Κουράστηκα να είμαι η δυνατή και να πρέπει να απολογούμαι στον καθένα όταν σαν άνθρωπος κι εγώ λυγίζω. Δεν μπορώ να δίνω συνέχεια εξηγήσεις για τα αυτονόητα.


Με κούρασαν αυτά τα βλέμματα που δεν καταλαβαίνουν τι άνθρωπο έχουν δίπλα τους. Άνθρωποι που δεν είναι ικανοί να σταθούν δίπλα σου και να σου δώσουν το χέρι τους. Το μόνο που τους νοιάζει, είναι η δική σου στεναχώρια να μην ακουμπήσει τον δικό τους κόσμο. Άνθρωποι παρτάκηδες που δεν σέβονται τον πόνο σου, άνθρωποι που το μόνο που θέλουν είναι να λένε τα δικά τους, χωρίς να τους νοιάζει αν εσύ είσαι καλά.

Κουράστηκα αυτόν τον ψεύτικο κόσμο που με βάλατε να ζω, να βλέπω την ψευτιά μέσα από μια ασθένεια, χωρίς να το έχω επιλέξει. Εσείς όμως έχετε επιλογή, μπορείτε να ζείτε την ανιαρή ζωή σας χωρίς νόημα, έτσι όπως την φτιάξατε. Νομίζατε ότι διώχνοντας ανθρώπους που υποφέρουν θα έχετε μια ζωή ευτυχίας. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να ζείτε μια μίζερη ζωή.


Με κούρασαν τα λόγια χωρίς ανταπόκριση. Λόγια ψυχής που έγραψα για να δείτε την αλήθεια, πριν πετάξω κι εγώ ψηλά. Σαν μια κούραση που με χαϊδεύει τις νύχτες, όταν το σκοτάδι απλώνεται και ο πόνος βρίσκει διέξοδο στην πληγωμένη ψυχή μου. Όταν εσείς όλοι κοιμάστε, εδώ όλα είναι αλλιώς. Με κούρασε η τόση υποκριτική σας αδιαφορία. Κι εσείς οι δήθεν φίλοι, κάντε μου την χάρη και μην ασχολείστε, απλά βουλώστε το! Για μια φορά στην ζωή σας κάντε το σωστό! Δεν ξέρετε τι θα πει κουράστηκα να υποκρίνομαι σε ψεύτικους ανθρώπους. Να πρέπει να δίνω εξηγήσεις γιατί κάποιο διάστημα δεν είμαι καλά.

Αν σας χαλάω την αισθητική λυπάμαι είμαι ακόμα εδώ. Όσο κι αν κουραστώ πάλι θα χαμογελάω, όχι για εσάς αλλά για μένα και τον άνθρωπο μου, τον άνθρωπο που βλέπει την ψυχή μου και το φως ακόμα και μέσα από τα σκοτάδια μου. Δεν κουράστηκα να ζω και να προσπαθώ, κουράστηκα όμως να νομίζετε ότι ζω εις βάρος σας.

 

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: