,

Άρον τις ψεύτικες συγνώμες σου και περιπάτει!

Δεν σου έχουν μάθει πως μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται; Κι εσύ πάει καιρός που απομακρύνθηκες, το θυμάσαι; Ποια λάθη σου ζητάς να σου αναγνωρίσω τώρα πια; Πάει τόσος καιρός που έφυγες σαν τον κλέφτη χωρίς λέξη, χωρίς δικαιολογία, χωρίς εξήγηση. Και γυρνάς τώρα; Επιστρέφεις μετά από τόσο καιρό να μου πεις τι; Να ζητήσεις συγνώμη; Συγνώμη ζητάμε για τα λάθη μωρό μου, όχι για τις πουστιές!


Δεν ήταν λάθος ούτε η υποκρισία, ούτε τα ψέματα, ούτε η προδοσία. Επιλογές ήταν. Επιλογές σου! Επιλογές που έκανες εν αγνοία μου και νόμιζες πως έτσι θα γεμίσει η κενή ύπαρξή σου. Παιχνίδια που έπαιζες στην πλάτη μου, όσο με υπνώτιζαν τα μεγάλα λόγια σου. Φταίω κι εγώ όμως! Φταίω που σ’ εμπιστεύτηκα με μόνο αντίκρισμα τα μάτια σου. Είναι όμορφα, σου το αναγνωρίζω! Είναι όμορφα, όμως λάθος κοιτούσαν, όσο δεν έβλεπα.

Πάει τόσος καιρός κι εσύ δεν έδειξες μια στιγμή να ενδιαφέρεσαι για το πώς είμαι, αν αντέχω, αν πονάω. Πάει τόσος καιρός και δεν έδειξες μια στιγμή να νοιάζεσαι για το αν τα κατάφερα, αν το ξεπέρασα, αν συνήλθα. Γιατί ήξερες πως έχω γονατίσει. Με τα ίδια σου τα χέρια το έκανες! Και μετά απ’ όλα αυτά επιστρέφεις; Αλήθεια, πώς το μπορείς να με κοιτάς και στα μάτια; Μόνο που δεν είναι δύναμη αυτό, μην αυταπατάσαι! Θράσος λέγεται!


Μετά από τόσο καιρό, δεν θα έπρεπε να επιστρέψεις κι ειλικρινά αδιαφορώ αν δεν κατάφερες να βρεις όσα νόμιζες πως αξίζεις. Γιατί γι’ αυτό επέστρεψες, ας μην κοροϊδευόμαστε! Δεν βρήκες όσα ήλπιζες κι είπες να γυρίσεις στο “σιγουράκι” σου. Μα δεν στα είπαν καλά μωρό μου… Πρόσκαιρο καταφύγιο στην μίζερη μοναξιά σου δεν πρόκειται να γίνω. Δεν ήμουν χαζή αν δεν το θυμάσαι, ερωτευμένη ήμουν. Και δεν είμαι πια! Και τώρα πήγαινε σε παρακαλώ, γιατί πραγματικά μου χαλάς τη θέα! Πάρε και τα όμορφα μάτια σου, πάρε και τα μεγάλα λόγια σου, πάρε και τα αμέτρητα κενά σου. Άρον και τις ψεύτικες συγνώμες σου και περιπάτει!

Κική Γιοβανοπούλου

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: