,

Έκανα φίλη τη μοναξιά…

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «μοναξιά», δεν είναι λίγοι εκείνοι που ριγούν και αντιδρούν αρνητικά, φοβούμενοι να τη βιώσουν. Τρέμουν στην ιδέα να μείνουν μόνοι, να αντιμετωπίσουν τις ανασφάλειες και τον ίδιο τους τον εαυτό και συμβιβάζονται με εφήμερες παρέες και σχέσεις. Τι είναι αλήθεια η μοναξιά;


Η αναζήτηση του εσωτερικού μας πλούτου, η συμφιλίωση με τον εαυτό μας, η κάθαρση του μυαλού, η ηρεμία στη σκέψη, την επιλογή και την απόφαση, η απαλλαγή από τα φερέφωνα των γύρω μας, αλλά και η συνειδητή αυτόβουλη συνύπαρξη πνεύματος και νου. Άλλη μια έννοια με πολλές σημασίες, όπου ο καθένας μας επιλέγει ποια του ταιριάζει και την προσαρμόζει στις δικές του ανάγκες.

Η μοναξιά πολλές φορές είναι η λύτρωση που υπομονετικά αναμένει η ψυχή μας, είναι η διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η λύση που αδυνατούμε να βρούμε. Μη θεωρείτε ότι πάντα πρόκειται για κάτι αρνητικό. Πολλές φορές η μοναξιά μας φοβίζει και άλλες πάλι αποτελεί μάστιγα για ανθρώπους που δεν την έχουν επιλέξει. Ισχύει, οι άνθρωποι να φοβούνται να μείνουν μόνοι και κάποια μερίδα ανθρώπων να αντενδείκνυται να ακολουθήσουν τα μονοπάτια της. Εάν όμως είναι συνειδητή απόφαση, σίγουρα στους κόλπους της θα βρούμε τα κομμάτια του παζλ που μας λείπουν για να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας, ή να κατανοήσουμε τις πτυχές του χαρακτήρα μας που θα μας οδηγήσουν στη λύση προβλημάτων. Έχω ξανά πει στο παρελθόν, ότι η μοναξιά για κάποιους είναι στάση ζωής και όχι απομάκρυνση από το κοινωνικό γίγνεσθαι, όπως κάποιοι θεωρούν.


Έκανα φίλη τη μοναξιά μου και γνώρισα τον εαυτό μου, με αποτέλεσμα να χτίσω υγιείς σχέσεις με τους συνανθρώπους μου. Έκανα φίλη τη μοναξιά μου και ενίσχυσα τα χόμπι που αγαπώ. Έκανα φίλη τη μοναξιά μου και με ενδοσκόπηση βρήκα τα αρνητικά χαρακτηριστικά μου, τα αποδέχτηκα και προσπάθησα να τα βελτιώσω.

Έκανα φίλη τη μοναξιά μου και χωρίς υποβολείς, αποφάσισα απρόσκοπτη για τη ζωή μου, με γνώμονα τα θέλω και τις δικές μου προτεραιότητες. Έκανα φίλη τη μοναξιά μου και έμαθα να αποδέχομαι και να αγαπώ τον χαρακτήρα μου και τις αδύνατες πλευρές του.

Έκανα φίλη τη μοναξιά μου και ακούγοντας μουσική, κάνοντας έναν περίπατο στη φύση ή διαβάζοντας ένα αγαπημένο βιβλίο, απέβαλα δημιουργικά και αυτόνομα την ένταση της καθημερινότητας. Έκανα φίλη τη μοναξιά μου και συστήθηκα στον εαυτό μου χωρίς μακιγιάζ και μάσκες.

Επιλέξτε τη μοναξιά κατά βούληση, αλλά επιδιώξτε να αποτελείτε μέλος του κοινωνικού συνόλου γιατί και οι δύο καταστάσεις μας είναι αναγκαίες!

 

Κατερίνα Σιδέρη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: