,

Τελικά όλα γίνονται για κάποιο λόγο;

Όταν ήμουν μικρή και όλα πήγαιναν στραβά, δεν ήξερα ότι όλα αυτά ίσως να γινόταν για κάποιο λόγο. Δεν μπορούσα να αναγνωρίσω ότι κάποιες καταστάσεις και κάποιοι άνθρωποι έρχονται μόνο για να σου δώσουν μαθήματα. Σε μια ηλικία που ο ενθουσιασμός ήταν στα ύψη, δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι τα δύσκολα δεν είναι τιμωρία. Ότι τα δύσκολα ήρθαν για να σε γεμίσουν δύναμη και γνώση, έναν λόγο για να γνωρίσεις τον σκοπό της ύπαρξης σου.


Κάθε άνθρωπος, μια διαφορετική φάση. Άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν μόλις σου δώσουν την χαριστική βολή ή μήπως έναν λόγο για να προχωρήσεις; Στα εφηβικά μου χρόνια δεν γνώριζα την ψυχή μου, δεν μπορούσα να την δώσω, ούτε να την μοιραστώ. Μόνο ενθουσιασμένη, καρδιά έδινα και πληγωμένες υποσχέσεις. Μια στιγμή έφτανε για να απογοητευτώ και να πω την έκφραση “αυτό σου αξίζει”. Ήταν τελικά αυτό που μου άξιζε; Ήταν αυτό που έπρεπε να βάλω μέσα στην ψυχή μου για να ματώσει τόσο που να νοσήσει, σώμα και ψυχή; Μήπως όμως και η ασθένεια έγινε για κάποιο λόγο;

Στα 43 μου χρόνια μπορώ να πω με καθαρή συνείδηση ότι ναι, όλα πάντα γίνονται για κάποιο λόγο. Ακόμα κι αν έχεις πάρει το λάθος μονοπάτι, η ζωή θα σε επαναφέρει ακόμα κι αν χρειαστεί να σε πονέσει. Ακόμα κι αν χρειάζεται να πληρώσεις βαρύ τίμημα για τις επιλογές σου. Όλα έχουν λόγο που υπάρχουν, που γίνονται και που εμφανίζονται στην σωστή στιγμή.


Όλα τα όμορφα σου δίνουν στιγμές που αγγίζουν την ψυχή και την γεμίζουν. Τα δύσκολα σου δίνουν τον λόγο που ήρθες, που έμεινες να δίνεις πνοή, εκεί που το σκοτάδι νομίζει ότι έχει κερδίσει. Μη γνωρίζοντας ότι έστω μια σπιθαμή φωτός, μπορεί να φέρει την λάμψη που θα φέρει την ελπίδα, την θέληση και την νίκη.

Τώρα που βλέπω καθαρά, ό,τι έγινε στην ζωή μου ήταν για έναν μοναδικό λόγο. Όλα ήρθαν για να μου δείξουν ότι περπατάω σε λάθος μονοπάτια, χωρίς όνειρα και χωρίς σκοπό. Σε μονοπάτια που δεν είχαν διέξοδο και οι περισσότεροι δρόμοι ήταν μονόδρομοι σε σκοτάδια που σε πηγαίνουν μέσα στην άβυσσο. Όλα τα άσχημα μου έδειξαν ότι το πιο βασικό σε αυτή την ζωή είναι να πραγματοποιώ τα όνειρα μου και να πιστεύω σε ότι αγαπώ.

 

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com