,

Το ταξίδι της ζωής είναι ωραίο, μόνο όταν έχεις κάποιον να το μοιραστείς

Πήρα το τρένο της ζωής. Μια διαδρομή που δεν είχε σημασία ο προορισμός. Σημασία είχε μόνο σε ποιο σταθμό θα κατέβεις και τι εμπειρίες θα προσκομίσεις.


Για να φτάσεις στο τέρμα, υπάρχουν πολλοί σταθμοί. Ίσως και να μην καταφέρεις να φτάσεις ποτέ στο τέρμα. Άλλωστε δεν είναι αυτή η ουσία. Μέσα από αυτό το ταξίδι, πρέπει να μάθεις τον εαυτό σου ακόμα περισσότερο, να δεις τις αντοχές σου, να ζήσεις στιγμές χαράς. Να μάθεις να προσφέρεις, χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα.

Κάθε σταθμός και ένα καινούριο μάθημα ή ακόμα και πάθημα. Από τα παθήματα μαθαίνουμε. Κάθε σταθμός μια καινούρια αρχή, ένας καινούριος στόχος, ένα νέο όνειρο, μια καινούρια ευχή.


Όταν βρίσκεσαι μέσα στο βαγόνι, είναι η στιγμή του απολογισμού. Η στιγμή που πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου. Να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να πάρεις δυνάμεις και να σκεφτείς τι θα κάνεις στον επόμενο σταθμό. Με τις νέες εμπειρίες που απέκτησες από τις προηγούμενες στάσεις, μπορείς να αντιμετωπίσεις καταστάσεις, να απαιτήσεις και να διεκδικήσεις αυτά που αξίζεις. Μια ευτυχία που θα είναι ολοκληρωτικά μόνο δική σου.

Κάθε σταθμός έχει και την δική του ξεχωριστή ομορφιά. Διαφορετικοί άνθρωποι, διάφορες καταστάσεις, καινούριες δυσκολίες. Ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Ένα βήμα πιο κοντά στον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκες.

Ο σταθμός που θα σε κάνει να νιώσεις πιο κοντά στην αγάπη, εκεί θα μείνεις τον περισσότερο καιρό. Εκεί θα βρεις το λιμάνι σου. Εκεί που θα μάθεις ότι η ζωή είναι ωραία, μόνο όταν έχεις κάποιον να την μοιραστείς.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: