,

Η δύναμη του τώρα στην πράξη – Eckhart Tolle (Έκχαρτ Τόλε)

Πόσες φορές έχουμε συνειδητοποιήσει να τρέχει ο νους μας σε καταστάσεις παρελθοντικές; Να νιώθουμε άσχημα για γεγονότα που έχουν παρέλθει; Να αγωνιούμε για μελλοντικά σχέδια; Να απελπιζόμαστε για πράγματα που ίσως στο μέλλον συμβούν; Τι πετυχαίνουμε; Να χάνουμε την αξία του παρόντος, που είναι το μόνο που διαθέτουμε και μας ανήκει! Είμαστε στο ΤΩΡΑ, το χτες πέρασε και το αύριο δεν έχει έρθει. Ζούμε αυτήν τη μοναδική στιγμή και αν δε το συνειδητοποιήσουμε, τη χάνουμε για πάντα…


Ο Έκχαρτ Τόλε, δημιούργησε ένα μικρό σε σελίδες βιβλίο, που νομίζεις ότι θα διαβάσεις εύκολα και γρήγορα, αλλά από την αρχή αντιλαμβάνεσαι ότι όλο αυτό δεν είναι αλήθεια. Προσωπικά, χρειάστηκε αρκετές φορές να σταματήσω για να ξαναδιαβάσω μια παράγραφο γιατί με συνεπήρε, μου φάνηκε όμορφη, αλλά συνάμα και χρήσιμη.

Με επιδέξιο τρόπο, μας παρέχει στοχευμένες συμβουλές για τον πόνο και τον τρόπο που άθελά μας τον τροφοδοτούμε. Για τις εξαρτήσεις που τους δίνουμε υπόσταση και για τα συναισθήματα που είναι αναγκαίο να μάθουμε να αναγνωρίζουμε. Για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τι ισχύει και τι επικρατεί μέσα μας, αλλά και πώς να αντιστρέψουμε μια κακή βιωματική ανάμνηση σε θετική και ωφέλιμη αξία.


Μας νουθετεί με επιδεξιότητα, να μάθουμε να αποδεχόμαστε την όποια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και κατόπιν να προχωρούμε σε αλλαγή της, εφόσον αυτό επιδιώκουμε. Παρουσιάζει απογυμνωμένη την αρνητικότητα και την καταστροφική συνέπεια που έχει στον άνθρωπο και μας αποκαλύπτει την αξία της συγχώρεσης.

Μας προτρέπει να αναζητήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις πτυχές του εαυτού μας και να επιμένουμε να ζούμε στο έπακρο το παρόν με όλη μας την φυσική υπόσταση. Πρόκειται για να βιβλίο που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο μέσα μας και θα σταθεί αρωγός στην πορεία μας στη ζωή.

Απομονώνω και μοιράζομαι μαζί σας, τη φράση του συγγραφέα που φωτογραφίζει, τη δύναμη του τώρα. “Όταν αποδέχεστε αυτό που υπάρχει, κάθε στιγμή είναι η καλύτερη στιγμή…”.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα, προσδοκώντας να βελτιώσει τη ζωή και το εσωτερικό μας γίγνεσθαι.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις πεδίο…

 

Της Κατερίνας Σιδέρη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: