,

“Στο βάθος κήπος” του Ανδρέα Κονάνου

Όλοι μας κατά καιρούς, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Νιώθουμε ένα τέλμα, μια απογοήτευση και τα αισθανόμαστε όλα γύρω μας αποπνικτικά και μετέωρα, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ενδόμυχα κατοικεί η σκέψη ότι στο τέλος πάντα υπάρχει ένα φως που μας περιμένει, έτοιμο να επουλώσει όλες μας τις πληγές.


Αυτό το φως, το φως της ελπίδας και της ανιδιοτελούς αγάπης παρουσιάζει μέσα στις σελίδες του βιβλίου «Στο βάθος κήπος», με πράο και γαλήνιο τρόπο ο συγγραφέας Ανδρέας Κονάνος.

Στόχος του είναι να μας διδάξει έναν εποικοδομητικό και συνάμα λιτό τρόπο σκέψης, μέσα από ένα ελπιδοφόρο νου και να μας φανερώσει μια άλλη οπτική για τον Θεό, μακριά από τα απαρχαιωμένα στερεότυπα, τα αβάσιμα κατεστημένα που μας κατατρέχουν και παρουσιάζουν την τιμωρία ως όπλο στα χέρια Του.


Μας μυεί στα άδυτα της προσευχής, εξιστορώντας μας την ωφελιμότητα και την ευεργετική της δράση έναντι της μελαγχολίας, των τύψεων, των ανασφαλειών, του φόβου και των αρνητικών σκέψεων.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και μπορεί να σταθεί αρωγός σε όποιες άσχημες συνθήκες βιώνουμε και συνοδοιπόρος σε μοναχικές ανακαλύψεις τόσο του εαυτού μας, όσο και του θείου στοιχείου που μας περιβάλλει. Θα κλείσω με μια φράση του συγγραφέα, που με χαρισματικό τρόπο αποδίδει το μεγαλείο της αγάπης, ευχόμενη να αποτελέσει για όλους μας πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση. “Αγάπη είναι το βλέμμα σου, όταν δεν κοιτάει επάνω στην πληγή του άλλου. Για να μην την κάνει, πιο επώδυνη.”

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ για την ευγενική χορηγία του βιβλίου.

Της Κατερίνας Σιδέρη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: