,

Και ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι κακοποίηση!

-Τι χρώμα σουτιέν φοράς;
– Μαύρο…
– Στείλε μου φώτο!
– Τσου! Αφού ξέρεις ότι δεν μου αρέσει να στέλνω!
– Μα αφού τα διαγράφω, ποιο το πρόβλημα;
– Δε ρισκάρω για κανένα να στέλνω φωτογραφίες, σήμερα είμαι η κ**** σου, μεθαύριο θα σου περάσει, θα είμαι κάτι άλλο, οπότε δεν ρισκάρω!
– Ντεκαβλέ!
– Γιατί μου ζητάς να κάνω πράγματα που ξέρεις ότι δεν θα κάνω; Δεν το καταλαβαίνω, αφού υποτίθεται με ξέρεις.
– Δεν ήξερα ότι υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που σε έχω δει γυμνή, σε έχω αγγίξει, να μην στέλνεις. Εγώ γιατί να στέλνω; Υπάρχει προφανώς θέμα εμπιστοσύνης, μονόπλευρο.
– Δεν μου αρέσει να με πιέζουν για κάτι, είναι επιλογή μου το τι θα κάνω. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε ή να θέλουμε τα ίδια πράγματα και εννοείται δεν τα επιβάλλουμε στον άλλο.


Έλα όμως που εσύ θα είσαι η οπισθοδρομική, αυτή που θα διαφέρει όταν όλοι οι άλλοι λειτουργούν σε αυτό το μοτίβο! Έλα που θα βρει αμέσως την επόμενη να τα κάνει και εσύ θα περιμένεις τον πρίγκηπα να έρθει με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο να σε ικανοποιήσει. Είπαμε… ντεκαβλέ! Ανθρώπινες σχέσεις της προβολής και της οθόνης. Έχει ο άλλος ή η άλλη ορέξεις, στέλνει δυο τρία μηνυματάκια, κάνα δυο σέξι φωτογραφίες και έγινε η δουλειά. Ούτε βενζίνες να πας να τον δεις, ούτε αποστάσεις, ούτε να χρειαστεί να καθαρίσεις λίγο ή να τον ακούς να ροχαλίζει μετά την πράξη. Δέκα λεπτά απόλαυση και μετά απεριόριστη ελευθερία. Αλήθεια τώρα;

Κλασσική, μεταμοντέρνα εκδοχή υποτιθέμενης διεκδίκησης, σαν εκείνες τις εποχές που το αγόρι χειραγωγούσε το κορίτσι όταν καθυστερούσε ή αρνιόταν να ολοκληρώσουν τη σχέση τους, γιατί δεν ένιωθε έτοιμη. Σχόλια του τύπου «Μα δεν με αγαπάς; Μα έχω ανάγκες ως αγοράκι!Κοίτα, η τάδε περιμένει ένα νεύμα μου, εγώ όμως θέλω εσένα! Εγώ μαζί σου θέλω να κάνω έρωτα, όχι σεξ!» κυριαρχούσαν ανέκαθεν στα αρχικά στάδια πριν την ολοκλήρωσή της ως γυναίκα. Η ανασφάλεια για το άγνωστο, τα μαλαματένια λόγια και η περίτεχνη καλλιέργεια τύψεων και ενοχών, αργά ή γρήγορα ωθούσε τη γυναίκα να υποχωρήσει και να του αποδείξει ότι τον αγαπά. Ότι είναι ο μοναδικός για αυτήν, ο πρώτος της! Η μαγεία του έρωτα από λανθασμένα μονοπάτια…


Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, τα πάντα είναι επιλογή, γνωρίζοντας βεβαίως τις συνέπειες της ανάλογης απόφασης. Είναι όμως κακοποίηση να επιβάλλεις σε κάποιον να κάνει αυτό που επιθυμείς, με ύπουλους και ανήθικους τρόπους, βασιζόμενος είτε σε συναισθήματα, είτε σε προσωπικότητα και καταστάσεις. Είναι κακοποίηση να εισβάλεις στο χώρο του και να απαιτείς χωρίς την συγκατάθεσή του. Ελευθερία την είπανε για να έχεις την επιλογή του λόγου και των πράξεων σου. Κάθε τι άλλο θεωρείται κακοποίηση και χειραγώγηση!

Stella

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: