,

Η λέξη “σ’ αγαπώ” έχασε πλέον την πραγματική της αξία

Πίσω από μια οθόνη λέγονται εύκολα τα “σ’ αγαπώ”. Η λέξη αυτή βγαίνει από πολλούς τόσο εύκολα, όσο και η συγνώμη. Μια εποχή που μιλάμε τόσο εύκολα για τα τόσο σημαντικά συναισθήματα. Μια λέξη που πολλοί δεν την εννοούν, την λένε τόσο εύκολα μόνο και μόνο για να καλύψουν τα δικά τους κενά και μετά έτσι εύκολα ξεχνάνε πρόσωπα και καταστάσεις. Μόλις πάρουν αυτό που έχουν ανάγκη, σε πετάνε και τα “σ’ αγαπώ” πετάνε στον αέρα.


Αυτή η μικρή και σημαντική λέξη είναι μοναδική. Η ερμηνεία της έχει μεγάλη αξία. Το “σ’ αγαπώ” πρέπει να λέγεται μέσα από την ψυχή, δεν πρέπει να είναι επιφανειακό. Ούτε καν να βγαίνει μόνο από την καρδιά. Μια λέξη που έχει βαρύτητα και δεν ξοδεύεται έτσι απλά δεξιά και αριστερά. Για όσους αυτή την λέξη την έχουν σαν «καραμέλα», λυπάμαι που ποτέ δεν θα νιώσουν την πραγματική έννοια αυτής της λέξης.

Αγαπώ σημαίνει αφιερώνομαι χωρίς να χάνω τον εαυτό μου, σημαίνει φροντίζω, αγαπώ χωρίς να περιμένω ανταλλάγματα. Όταν θα ξεστομίσω αυτή την λέξη στον έρωτα, θα πρέπει να το νιώθω μέχρι μέσα βαθιά στα σωθικά μου. Στην φιλία που πλέον το “σ’ αγαπώ” είναι ακόμα πιο συχνό, θα πρέπει πάντα να κρατάμε μικρό καλάθι. Η αγάπη στην φιλία δεν είναι ενθουσιασμός που περνάει.


Αγάπες ψεύτικες πέρασαν πολλές και οι αληθινές λίγες, ίσως και κάποιοι δεν θα την βρουν ποτέ. Όταν λες το “σ’ αγαπώ”, σε παρακαλώ να το εννοείς, μην το λες μόνο για να το πεις, μην δίνεις ελπίδες σε μια ψυχή που ίσως δεν αντέχει άλλο το ψέμα.

Η λέξη “σ’ αγαπώ” είναι ο θησαυρός που μπορεί κάποιος να κρατήσει στα χέρια του. Η λέξη που θα κάνει την καρδιά σου να φτερουγίσει και να νιώσει ότι επιτέλους κάποιος αγάπησε αυτό που είναι, την ψυχή του, ακόμα κι αν είναι γεμάτη πληγές.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: