Ξέρεις τι κατάλαβα τελικά με την νέα χρονιά;

Ξέρεις τι κατάλαβα τελικά με την νέα χρονιά; Ότι ο Ιανουάριος είναι ο νεκρός μήνας. Είναι μήνας που σε κάνει να σκέφτεσαι τα όνειρά σου και τους νέους σου στόχους. Είναι ο μήνας που τον νιώθεις σαν μια νέα αρχή, μια αρχή που για λίγο σταματάει μέχρι να πάρει φόρα.


Τελευταία έχω παρατηρήσει και από τον εαυτό μου ότι δεν ζούμε, απλά υπάρχουμε. Έχουμε σταματήσει να απολαμβάνουμε και το μόνο που κάνουμε είναι να λέμε “τι ωραία που βγήκε και αυτή η μέρα”. Αφήνουμε τις στιγμές να περνούν, τις μέρες να χάνονται στο χθες. Ξεχάσαμε να γελάμε, ξεχάσαμε να φτιάχνουμε στιγμές και απλά να χανόμαστε σε αυτές. Πόσο κρίμα να χαραμίζουμε την μια και μοναδική ζωή με αυτό τον τρόπο! Κάθε μέρα ίδια, κουραστική, χωρίς σημασία. Και δεν γίνεται πάντα να το ρίχνουμε στις συνθήκες της κοινωνίας και των άλλων. Ο καθένας φτιάχνει την δική του ζωή.

Αναρωτιέμαι γιατί άφησα τον εαυτό μου να χαθεί σε ένα σκοτάδι, λες και θα έχει πάντα χρόνο να είναι στην ζωή. Ακόμα και μια βόλτα ή μια ταινία δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε, να τα βγάλουμε όλα από μέσα μας. Να μείνουμε για λίγο με την γυμνή αλήθεια μας. Εμείς και ο εαυτός μας. Να απολαύσουμε, να γελάσουμε μέσα από την ψυχή μας. Να ερωτευτούμε. Να μην  σκεφτόμαστε το χθες και το μετά.


Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που σχεδιάζεις την ζωή της νέας χρονιάς. Πρέπει να το κάνεις για να μην βυθιστείς για άλλη μια φορά στην καθημερινότητα της δουλειάς και της κούρασης. Να βάλεις στόχους και να τους πετυχαίνεις, για να μην βουλιάζεις στην ρουτίνα.

Κάνε αυτό το διαφορετικό που θα σε κάνει να δεις την ζωή όπως παλιά, λίγο πιο ανέμελα και όμορφα, όπως το ονειρευόμαστε σαν παιδιά. Βάλε στους στόχους και στα όνειρα σου λίγη παιδικότητα και πίστη. Βάλε πείσμα και θέληση. Ακόμα κι αν δεν πετύχεις όλους τους στόχους, τουλάχιστον θα ξέρεις ότι προσπάθησες να κάνεις την διαφορά. Ακόμα και αυτό είναι κάτι που θα σε κάνει να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει και ότι σε αφήνει εδώ και χρόνια στο ίδιο σημείο.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com