,

Η χρονιά τελειώνει και η ελπίδα μεγαλώνει

Η χρονιά τελειώνει και η ελπίδα μεγαλώνει. Έχουμε πάντα την πίστη η καινούρια χρονιά να είναι καλύτερη. Λίγο πριν κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με την παλιά χρονιά, έρχεται ο απολογισμός μέσα μας.


Συνήθως οι τελευταίες μέρες είναι πιο εσωτερικές, πιο κλειστές. Η σκέψη μας πάει σε όλα αυτά που έχουμε καταφέρει. Σε στιγμές που καταφέραμε να γελάσουμε, αλλά και στιγμές θλίψης για ότι χάσαμε και για ανθρώπους που θρηνήσαμε. Όλα περνάνε μπροστά μας σαν να βλέπουμε μια μικρή ταινία. Όλα τα σημαντικά που έχουν χαράξει την ψυχή μας, έρχονται τις τελευταίες μέρες για να μας δώσουν την ώθηση να μπούμε με δύναμη στην νέα χρονιά.

Την νύχτα λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, είναι σαν να σταματάνε όλα. Είσαι χαρούμενος για το άγνωστο και συνήθως δεν χαίρεσαι με κάτι που ήδη έχεις. Κοιτάς τα πυροτεχνήματα στον ουρανό και ονειρεύεσαι μια χρονιά που θα σου δώσει υγεία και αγάπη, αν έχεις αυτά όλα τα άλλα γίνονται.


Αρκεί μόνο να βάλεις καινούριούς στόχους, ακόμα και μικρούς. Κάθε φορά που πραγματοποιείς έναν στόχο θα νιώθεις μέσα σου την ευτυχία ότι κατάφερες να ζήσεις μια στιγμή ευτυχίας. Και έρχεται η στιγμή που κάνεις την πρώτη πρόποση με τον εαυτό σου, να μην φοβάσαι τίποτα και να ζεις το τώρα.

Η βασιλόπιτα περιμένει πάνω στο τραπέζι. Μια παράδοση που κρατάει χρόνια. Περιμένεις να δεις άμα φέτος θα σου πέσει το φλουρί, δήθεν για να έχεις τύχη σε όλη την χρονιά. Αλλά την τύχη σου την φτιάχνεις μόνος σου. Ίσως το φλουρί να είναι αυτό το κάτι που ο καθένας περιμένει για να πάρει δύναμη. Να νιώσει μέσα του ότι μπορεί να τα κάνει όλα. Κλείνει η βραδιά με κέφι και μουσική. Γιορτάζεις το καινούριο και αφήνεις πίσω τα παλιά και το παρελθόν.

Κρατάς ότι αγαπάς πιο πολύ και προχωράς. Πάντα κρατώντας ένα ακόμα χέρι μαζί με το δικό σου, είναι αυτό που χρειάζεται… Καλή χρονιά! Μια ευχή που εμπεριέχει όλες τις ευχές όλου του κόσμου!

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: