,

Αναπάντητες κλήσεις παντού…

Στις μέρες μας, οι νεότερες γενιές έχοντας κάνει το κινητό τους προέκταση του χεριού τους, νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνούν συνεχώς με φίλους, αλλά πολύ περισσότερο με τις σχέσεις τους. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που οι κλήσεις μένουν αναπάντητες και τα μηνύματα στη φάση “διαβάστηκε”. Ας δούμε μαζί κάποιους πιθανούς λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η πολυπόθητη επικοινωνία και ας βγάλουμε μετά τα συμπεράσματά μας.


Επειδή είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε, είναι αν ο άλλος είναι σε θέση να μας απαντήσει. Μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα σε συγγενείς ή να έχει βγει με φίλους, πιθανώς να έχει αφήσει το κινητό σε σίγαση ή ακόμη να είναι απασχολημένος με κάτι και να απαντήσει αργότερα. Είναι ένα θετικό σενάριο σκέψης, το οποίο πρέπει να ασπαστούμε, αν επιθυμούμε να μην χαλάσουμε τη διάθεσή μας.

Πάμε τώρα σε πιο βαθιά νερά. Έχεις αναλογιστεί ότι ο άλλος μπορεί να χρειάζεται χώρο; Οι πολλές κλήσεις, τα πολλά μηνύματα, τουλάχιστον στην αρχή μιας σχέσης, δεν είναι πάντα καλή προσέγγιση. Πολλές φορές ελλοχεύει ο κίνδυνος να πιέζουμε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, να του στερούμε τον ελεύθερο χρόνο και χώρο και να θέτει όρια ανάμεσά μας με αυτόν τον τρόπο.


Άλλος ένας λόγος που θα πρέπει να μας απασχολεί αν οι αναπάντητες συσσωρεύονται, είναι το ενδιαφέρον του για εμάς και τη σχέση μας. Συμβαίνει συχνά να αποφεύγει τις κλήσεις και να μην απαντά στα μηνύματα, απλά γιατί πλέον δεν ενδιαφέρεται και θέλει να γράψει τους τίτλους τέλους. Δεν πτοούμαστε! Το συζητάμε, το διαχειριζόμαστε με αξιοπρέπεια και αποχωρούμε με το κεφάλι μας ψηλά!

Έχεις σκεφτεί ότι ίσως προσπαθεί με την απομάκρυνσή του, να θέλει να αποδεσμευτεί, γιατί το ενδιαφέρον του περιορίζεται απλά σε φιλικό επίπεδο ή γιατί δεν είναι έτοιμος για το κάτι παραπάνω, αλλά να μην έχει το θάρρος να το ομολογήσει; Είναι ένα ακόμη σενάριο που θα πρέπει να δούμε σοβαρά και να επιδιώξουμε άμεσα την αναθεώρηση της σχέσης. Αν αυτοπροσδιοριστεί ως απλός φίλος, γυρίζουμε σελίδα και προχωράμε παρακάτω!

Τελευταίο άφησα το τρίτο πρόσωπο μιας σχέσης που πραγματικά μπορεί να φαίνεται ακραίο, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Πονάει, μα είναι ένας υπαρκτός λόγος για να μας αποφεύγουν. Ανασκουμπωνόμαστε και απομακρυνόμαστε εγκαίρως, πριν πληγωθούμε βαθιά!

Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε εξηγήσεις, παίρνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις, ζυγίζουμε την κατάσταση και πορευόμαστε με γνώμονα τη ψυχική μας υγεία και διάθεση. Είμαστε σε μια σχέση γιατί περνάμε καλά, γατί μας αγαπούν και μας υπολογίζουν. Δεν υποτιμάμε τον εαυτό μας, δεν εθελοτυφλούμε, δεν ποδοπατάμε την αξιοπρέπεια μας, για κανένα λόγο!

Εξοπλιζόμαστε με θάρρος, αισιοδοξία, και αυτοπεποίθηση, ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και αναζητούμε τη τέλεια σχέση που μας ταιριάζει! Τον δυναμισμό μας παραμάσχαλα και φύγαμε!

Της Κατερίνας Σιδέρη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: