Υλικά
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κούπα του τσαγιού γάλα
1 κούπα του τσαγιού τραχανά γλυκό
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1 baking powder
400 γρ. περίπου τυρί φέτα τριμμένο σε κομμάτια
1 κούπα νερό και 1 κούπα γάλα ή 2 κούπες γάλα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κομμένο πράσο ώστε να μαραθεί λίγο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν τον τραχανά και ανακατεύοντας ρίχνουμε νερό στο μίγμα (περίπου 1,5 με 2 κούπες) ώστε να βράσει. Αφού βράσει ο τραχανάς (περίπου στο 20λεπτο) αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε σε ένα μπολ ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, τα αυγά, το γάλα και το νερό (ή όπως είπαμε πριν, μπορούμε να βάλουμε μόνο γάλα 2 κούπες), το baking, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε εκεί μέσα ανακατεύοντας το μίγμα τραχανά-πράσο, ελαιόλαδο και αλεύρι, τόσο ώστε το μίγμα μας να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σπάμε τη φέτα σε κομμάτια και την προσθέτουμε και αυτή.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στο ταψάκι απλώνοντας ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, γύρω στη μια ώρα (ανάλογα και με το φούρνο μέχρι να πάρει η μπατζίνα μας το χρώμα που θέλουμε).
Καλή σας όρεξη!
Της Χριστίνας Κέμου
https://xristinacook.wordpress.com/
Instagram : xristina.kemou