,

Η ζωή θα σε φέρει εκεί που πρέπει να είσαι

Αναπολείς όσα έχουν γίνει και όσα δεν έχουν έρθει ακόμη. Αναρωτιέσαι πώς έφτασες μέχρι εδώ, τι θα γινόταν αν οι επιλογές σου ήταν διαφορετικές. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να πάρεις μια συγκεκριμένη απόφαση τη δεδομένη στιγμή; Τι θα γινόταν αν διάλεγες κάτι άλλο; Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές είναι άπειρες και ποτέ δεν θα μάθεις πώς μπορεί να εξελισσόταν η ζωή σου αν οι πράξεις και οι αποφάσεις σου ήταν αλλιώτικες. Και παρόλο που πολλές φορές στην πορεία θα βρεις τον εαυτό σου να μετανιώνει για πράγματα που έχει κάνει, σε βάθος χρόνου θα αντιληφθείς ότι τελικά όντως όλα για κάποιο λόγο γίνονται.


Δεν είναι όλα όμορφα και ρόδινα. Θα περάσεις από σκοτάδια και δυσκολίες, αλλά το ουράνιο τόξο πάντα θα είναι εκεί να σου θυμίζει ότι οι καταιγίδες περνούν. Και κάθε φορά θα σου φαίνεται πιο όμορφο και χρωματιστό και κάθε φορά θα αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι ένα βήμα πιο κοντά στον σκοπό σου. Με κάποιο μαγικό τρόπο που δεν θα μπορέσεις ποτέ να κατανοήσεις, η ζωή σε φέρνει ακριβώς εκεί που πρέπει τελικά να είσαι – ‘πρέπει’ με την έννοια ότι εκείνη τη στιγμή δε θα ήθελες να βρίσκεσαι πουθενά αλλού. Ίσως πεις ότι συνωμότησε το σύμπαν, ίσως πεις ότι ήταν θέλημα Θεού ή ότι μια άλλη ανώτερη δύναμη σε έσπρωξε προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι αυτό το προαίσθημα που έχεις κάθε φορά. Πας για συνέντευξη και σου λένε η δουλειά είναι δική σου αν τη θες. Βγαίνεις το πρώτο ραντεβού και κάτι μέσα σου σου λέει ότι θα έχεις συνέχεια με αυτό τον άνθρωπο. Είναι όμως και η απόρριψη που θα σου έρθει, για να εμφανιστεί στην πορεία κάτι πολύ καλύτερο και να σε κάνει να ευχαριστείς την τύχη σου. Σε κάθε σου βήμα και απόφαση, μια άγνωστη, μυστηριώδης και συνάμα εντυπωσιακή κινητήριος δύναμη θα σε συντροφεύει, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Μέχρι η ζωή να σε φέρει εκεί ακριβώς που πρέπει να είσαι…


Γεωργία Ευστρατίου

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: