,

Και να θυμάσαι πως αυτό το σκηνικό, είσαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξεις…

Μίλησέ μου για δίκιο. Μίλησέ μου για αλήθεια. Μίλησέ μου για ισότητα και αξιοκρατία.


Στον κόσμο του “μην ανακατεύεσαι, θα βρεις τον μπελά σου”. Στον κόσμο του “να πηγαίνεις με την ροή”. Σ’ αυτόν τον κόσμο που τα όνειρα έχουν ταβάνι. Σ’ αυτόν τον κόσμο που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Σ’ αυτόν τον κόσμο που ο αδύναμος, κρύβεται σε σκοτεινές γωνίες μπας και γλιτώσει.

Σ’ αυτόν τον κόσμο που προσκυνά το χρήμα και θυσιάζει στο βωμό του, αξίες και ιδανικά. Σ’ αυτόν τον κόσμο των λύκων, που όσα πρόβατα απέμειναν, φοράνε γκρίζες προβιές για να μη διαφέρουν και στοχοποιηθούν.


Εδώ στα γνώριμα για να είσαι ασφαλής. Εδώ στα γνώριμα για να είσαι σίγουρος. Βήμα πιο πέρα. Βήμα παρακάτω. Βήμα έξω απ’ την πεπατημένη, προδιαγεγραμμένη από άλλους για σένα πορεία.

Και να θυμάσαι πως το κεφάλι δεν πρέπει να το σηκώνεις πολύ. Και να θυμάσαι πως οι αλλαγές δεν γίνονται από έναν μόνο. Και να θυμάσαι πως το πού μπορείς να φτάσεις, ορίζεται από άλλους. Και να θυμάσαι πως αυτό το σκηνικό, είσαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξεις…

Της Κικής Γιοβανοπούλου


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com