,

Η πρόληψη σώζει ψυχές

Στις 25 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου του μαστού και σαν άτομο που έχω νοσήσει, είναι καλό να λέγονται κάποια πράγματα.


Πριν μπω σε αυτή την περιπέτεια δεν γνώριζα τίποτα, δεν ασχολήθηκα με το σώμα μου, δεν πρόσεξα τα σημάδια. Είναι η γνωστή φράση που μας ακολουθεί “σε μένα δεν θα συμβεί”. Και άφησα την ψυχή μου να υποφέρει για χρόνια, κλείδωσα τον πόνο μου και τα δάκρυα μου μέσα μου. Εγώ ή ίδια δεν πρόσεξα την ψυχή μου. Πόσα να αντέξει, πώς να σου δείξει ότι δεν αντέχει άλλο; Όταν εσύ δεν την κοιτάς κατάματα, έρχεται το σώμα με μια ασθένεια να σου δείξει ότι μόνη σου σκοτώνεις τον εσωτερικό σου κόσμο.

Αυτές οι μέρες θέλουν να θυμίσουν σε όλους ότι η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για όλα. Μπορείς αυτές τις μέρες να τις έχεις σαν οδηγό για να κάνεις εξετάσεις, να μην ξεχνάς. Είναι οι μέρες που σου θυμίζουν να μην διάβεις τα δικά μου μονοπάτια. Ας διαλέξεις τον πιο εύκολο δρόμο για να γνωρίσεις την ουσία της ζωής.


Μην αποφεύγεις τον πόνο και τις δυσκολίες, νομίζοντας ότι δεν θα έρθει στην πόρτα σου. Να κάνεις ότι καλύτερο για την ψυχή και το σώμα σου.

Δεν θα πω ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα να νοσείς. Αλλά σε μένα ήταν δώρο σε εισαγωγικά, μου έδειξε ότι βρίσκομαι στο λάθος δρόμο. Αυτές τις μέρες πάντα θυμάμαι τι δεν έκανα σωστά, πόσο δύσκολα πέρασα για να μην προσέχω.

Η πρόληψη σώζει ψυχές.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com