,

Αν θέλεις να φύγεις, φύγε…

Αν θέλεις να φύγεις, φύγε. Εγώ με τη βία δεν πρόκειται να σε κρατήσω. Και ο Θεός ο ίδιος έτσι και αλλιώς, από αγάπη θέλει να έρθεις κοντά Του. Άλλο δεν μπορώ να σε κρατήσω με το ζόρι. Καλύτερα να αφήσεις το χέρι σου από ένα σκοινί που σηκώνει μεγάλο βάρος, διότι περισσότερο θα ματώνει όσο προσπαθείς.


Είμαι καθαρή με τη συνείδησή μου, το προσπάθησα. Το πάλεψα μέχρι εκεί που δεν πάει. Υποβίβασα τον εαυτό μου, τον έπεισα να συμβιβαστεί με λίγα ψίχουλα αγάπης, επειδή δεν μπορούσα να δω πως αξίζω αγάπη και αποδοχή άνευ όρων.

Ποιος θα σε ήθελε τόσο πολύ, ποιος θα συμβιβαζόταν με το να είναι μία σκιά στο βάδισμά σου; Ποιος θα σε έλεγε ζωή του, όταν απανωτά του έδινες κεράσματα θανάτου; Και μέσα από την ανάσα μου, σε αποζητούσα. Αλλά δε σε συγκινούσε η αγάπη μου, μήτε οι ατελείωτες προσπάθειές μου.


Αν θέλεις να φύγεις, φύγε. Εγώ άλλες δυνάμεις δεν έχω πια, δεν μπορώ να σε κρατήσω με τη βία. Ούτε μπορώ να λειτουργώ με βάση πρωτόγονα ένστικτα και να σύρω σε μία σπηλιά όπως ένας άνδρας τη σύντροφό του τις πρωτόγονες εποχές.

Και μεταξύ μας, ούτε και εγώ θέλω πια να βολεύομαι με το λίγο. Να ικανοποιούμαι με το τίποτα, να τρώω το περίσσευμα και να πρέπει να λέω και ευχαριστώ. Εκεί που δίνεις από το υστέρημα, μην καταδέχεσαι να μένεις όταν δε σου δίνουν από το δικό τους περίσσευμα.

Αν θες να φύγεις, φύγε. Άλλο δεν αντέχω, άλλο δεν μπορώ…

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com