,

Κέικ γιαουρτιού με βατόμουρα και σταγόνες σοκολάτας

Υλικά


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν κρέμα. Κατόπιν και ανακατεύοντας πιο σιγά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το αλεύρι και το baking και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.


Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα πλυμένα, στραγγισμένα βατόμουρα και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι ώστε να ανακατευθούν, αλλά να μη διαλυθούν μέσα στο χυλό.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ, αδειάζουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δούμε ότι το κέικ μας θα πάρει το χρώμα που πρέπει (μπορούμε για να δούμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί, να καρφώσουμε ένα μαχαίρι σε κάποιο σημείο του και να ελέγξουμε αν το μαχαίρι μας βγει καθαρό).

Αφού ψηθεί το κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: