Υλικά
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 200 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 150 ml ηλιέλαιο (1 κούπα τσαγιού)
- 4 βανίλιες
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κούπα βατόμουρα (τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν)
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν κρέμα. Κατόπιν και ανακατεύοντας πιο σιγά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το αλεύρι και το baking και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα πλυμένα, στραγγισμένα βατόμουρα και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι ώστε να ανακατευθούν, αλλά να μη διαλυθούν μέσα στο χυλό.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ, αδειάζουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δούμε ότι το κέικ μας θα πάρει το χρώμα που πρέπει (μπορούμε για να δούμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί, να καρφώσουμε ένα μαχαίρι σε κάποιο σημείο του και να ελέγξουμε αν το μαχαίρι μας βγει καθαρό).
Αφού ψηθεί το κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Της Χριστίνας Κέμου
https://xristinacook.wordpress.com/
Instagram : xristina.kemou