,

Πάστα Σοκολάτας

Υλικά για το παντεσπάνι


Υλικά για το σιρόπι

Παρασκευή παντεσπάνι και σιρόπι


Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ για 3-4 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Κοσκινίζοντας το baking με το αλεύρι, το  ρίχνουμε στο μείγμα χαμηλώνοντας εντελώς την ένταση του μίξερ ή το σταματάμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, καθώς  ρίχνουμε το κοσκινισμένο baking με το αλεύρι. Προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια και το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε να  ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 35 (δηλαδή με διάμετρο 35 εκατοστά, καθώς τα υλικά είναι υπολογισμένα για ταψί τέτοιου μεγέθους), αδειάζουμε το μείγμα μέσα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Το ψήνουμε για το πολύ 10 λεπτά. Παράλληλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 4 λεπτά. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με το καυτό σιρόπι όταν και το παντεσπάνι είναι ζεστό. Δηλαδή πρέπει σιρόπι και παντεσπάνι να είναι ζεστά.

Υλικά για την πρώτη κρέμα

Παρασκευή της πρώτης κρέμας

Αδειάζουμε το περιεχόμενο των Μόρφατ, το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια και το λικέρ σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει  μια πηχτή κρέμα. Μόλις γίνει, αδειάζουμε και απλώνουμε το υλικό πάνω στο παντεσπάνι, το οποίο στο μεταξύ έχει κρυώσει.

Υλικά για την δεύτερη κρέμα

Παρασκευή της δεύτερης κρέμας

Βράζουμε το γάλα και στη συνέχεια το αδειάζουμε σε ένα μπολ, όπου σπάζουμε την κουβερτούρα. Τα ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε και το μέλι. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την απλώνουμε κι αυτή πάνω από την προηγούμενη κρέμα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την πάστα μας με αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ξηρούς καρπούς. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Καλή απόλαυση!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: