,

Να εμπιστευτώ διαιτολόγο εξ αποστάσεως;

H καραντίνα μας έφερε όλους αντιμέτωπους με μια νέα τάση παροχής υπηρεσιών, την εξ αποστάσεως. Στον τομέα της διατροφής βέβαια, οι εξ αποστάσεως συνεδρίες υπήρχαν χρόνια τώρα. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τα υπέρ και τα κατά των απομακρυσμένων συνεδριών, για να διαλέξεις τι σου ταιριάζει καλύτερα.


Πλεονεκτήματα του ραντεβού από απόσταση:

1.Εύκολα προσβάσιμο
Ένα τηλεφωνικό ραντεβού μπορεί να γίνει σε ένα διάλειμμα από την δουλειά ή αργά το απόγευμα μεταξύ άλλων υποχρεώσεων.


2.Περισσότερος Ελεύθερος Χρόνος
Σε ένα ραντεβού εξ αποστάσεως, κερδίζεις χρόνο από την προετοιμασία, την μετακίνηση μέχρι το γραφείο και την επιστροφή. Όταν μιλάμε για μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα, η κίνηση και το παρκάρισμα έρχονται να προστεθούν στον χρόνο που θα χρειαζόσουν για την επίσκεψη. Κυριολεκτικά κάθεσαι στο σαλόνι σου και περιμένεις το καινούργιο πρόγραμμα διατροφής σου.

3.Εξυπηρέτηση πολλών περιοχών
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της συνεδρίας εξ αποστάσεως, είναι η δυνατότητα που παρέχει σε κατοίκους οποιασδήποτε περιοχής για ραντεβού. Σε απομακρυσμένα νησιά, στην επαρχία ή ακόμα και σε άλλη χώρα.

4.Εξυπηρέτηση ατόμων με δυσκολία στην μετακίνηση
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων που χρειάζονται διατροφική υποστήριξη, αλλά αδυνατούν να μετακινηθούν μέχρι το γραφείο ενός διαιτολόγου για ποικίλους λόγους. Η τηλεφωνική επικοινωνία μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.

5.Επικοινωνία του διαιτολόγου με όλα τα μέλη της οικογένειας
Πόσο εύκολο είναι να επισκεφθεί όλη η οικογένεια μαζί τον διαιτολόγο; Κι όμως, οι αλλαγές στην διατροφή αφορούν όλη την οικογένεια. Εάν ένα άτομο προσπαθεί να χάσει βάρος για παράδειγμα, θα πρέπει να συζητηθούν μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας οι τρόποι που θα βοηθήσουν, οι αλλαγές που χρειάζεται και οι ίδιοι να κάνουν. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πιο εύκολα μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης.

Μειονεκτήματα του ραντεβού εξ αποστάσεως

1. Δυσκολία στο να ανοιχτεί το άτομο
Πολλές φορές χρειαζόμαστε την παρουσία του ανθρώπου που εμπιστευόμαστε για να μας βοηθήσει να αφεθούμε στην διαδικασία. Με τις συνεδρίες εξ αποστάσεως, κάποιοι άνθρωποι ίσως δυσκολεύονται να εκφραστούν ελεύθερα ή να εμπιστευθούν τον διαιτολόγο τους, γιατί τους λείπει αυτή η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.
2.Παρεμβολές στο περιβάλλον
Ακόμα και εξ αποστάσεως, εννοείται ότι η συνεδρία θα πρέπει να γίνεται σε ένα περιβάλλον χωρίς παρεμβολές και από τις δυο πλευρές. Το άτομο χρειάζεται να είναι ήρεμο και συγκεντρωμένο στα όσα λέγονται, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα που θα το αποσπούν.
3.Αδυναμία Λιπομέτρησης
Όπως είναι φυσικό, δεν διαθέτουμε όλοι έναν λιπομετρήτη στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι η πρόοδός μας θα καταγράφεται από τα κιλά στην ζυγαριά, την περιφέρεια μέσης και άλλες μετρήσεις περιφερειών.

Πρέπει να τονίσουμε το εξής: Τα αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια. Το περιεχόμενο των εξ αποστάσεως συνεδριών δεν έχει απολύτως καμία διαφορά από τις δια ζώσης συνεδρίες. Ο χρόνος, η προσοχή που αφιερώνεται και το υλικό που παρέχεται είναι το ίδιο.

Τι να κρατήσεις από αυτό το άρθρο:
– Το ιδανικό ραντεβού πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες, το πρόγραμμα και τον χαρακτήρα του καθενός
– Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας, προκειμένου διαιτολόγος και διαιτώμενος να  ξεκινήσουν μαζί μια όμορφη και αποτελεσματική συνεργασία.

 

Στυλιανοπούλου Γεωργία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

http://www.geonutrition.gr

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: