,

Εκλεράκια

Υλικά για τα σου


 

125 ml νερό

125 ml γάλα φρέσκο


110 γρ. βούτυρο

5 γρ αλάτι

ζάχαρη

140 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4-5 αυγά

 

Για την γέμιση

 

200 γρ. σαντιγί χτυπημένη με 100 γρ Κιγιέ https://youtu.be/1HbD_gvZiXU ή αν θέλετε κάνετε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής

 

Για την επικάλυψη

 

200 γρ κουβερτούρα λιωμένη

 

 

Διαδικασία για τα σου

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, αλάτι, ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα (ΟΧΙ ΣΥΡΜΑ). Ανακατεύουμε καλά για 4 λεπτά. Στην συνέχεια αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, βάζουμε το μείγμα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Εδώ θέλει προσοχή. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Μπορεί να μην τα πάρει όλα τα αυγά, θα αφήνετε να απορροφηθεί πρώτα το αυγό που έχετε ρίξει και μετά το επόμενο. Θέλουμε η ζύμη να στέκεται και να είναι λεία. Κάντε ένα τεστ με ένα κουτάλι, αν αργεί να πέσει, είναι εντάξει.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο 200 βαθμούς. Βάζουμε το μείγμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μακρόστενα σου 8-10 εκ. ή μπαλάκια, αφού στρώσουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλα polybag. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα γεμίζουμε. Τα διακοσμούμε με την λιωμένη κουβερτούρα.

 

Καλή επιτυχία!

 

Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet cooking

YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com