Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί
- λάδι
- 1 κουταλιά σάλτσα πελτέ
- 1 κουτί κον κασέ ντομάτα τριμμένη
- νερό
- 1 πακέτο μακαρόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το τεμαχίσει, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μας μέσα και το σοτάρουμε και αυτό μαζί με το κοτόπουλο.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε μέσα την μία κουταλιά σάλτσα πελτέ, ώστε να πάρει γεύση το κρέας μας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε λίγο νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλό μας για να βράσει.
Μόλις βράσει, αφαιρούμε το κοτόπουλο και στον ζωμό βάζουμε μέσα τα μακαρόνια, μέχρι να βράσουν και αυτά. Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό μας, βάζουμε ξανά μέσα το κοτόπουλο και έπειτα από λίγο το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι.
Καλή σας όρεξη!
Της Χριστίνας Κέμου
https://xristinacook.wordpress.com/
Instagram : xristina.kemou