,

Προτιμώ να είμαι όπως θέλω να είμαι, παρά να γίνω αυτό που θέλεις εσύ να γίνω

Στη ζωή μας, συναντάμε ανθρώπους που ο καθένας από την πλευρά του θέλει να αλλάξει είτε την συμπεριφορά μας, είτε τον χαρακτήρα μας, είτε ακόμη και την εξωτερική μας εμφάνιση, για λόγους καθαρά εγωιστικούς. Άτομα δικά μας, άτομα γνωστά μας, που έχουν εμφανιστεί στη ζωή μας σαν διορθωτές. Και φυσικά δεν μιλάω για τη διαπαιδαγώγησή σου ως παιδί, ούτε φυσικά για τις συμβουλές που οφείλουν να σου δώσουν σχετικά με τις αποφάσεις σου, αυτά άλλωστε είναι θεμιτά και επιβάλλονται, μιλάω για τις αλλαγές που ονειρεύεται π.χ. η μάνα σου για σένα, οι οποίες είναι όνειρο δικό της, μιλάω για τις αλλαγές που φαντάζεται ο δάσκαλος για σένα, στο βωμό της προσωπικής του επιτυχίας, μιλάω για τις αλλαγές που θέλει ο σύντροφός σου για σένα, προκειμένου να καλύψει τις δικές του επιθυμίες.


Όχι! Προτιμώ να είμαι όπως είμαι, παρά να γίνω αυτό που θέλεις εσύ να γίνω! Αν άλλαζα κάθε φορά που ο οποιοσδήποτε μου το ζητούσε, δεν θα ήμουν εγώ, αλλά αυτοί, όλοι μαζί σε μένα. Ένα κακόγουστο μωσαϊκό αταίριαστων χαρακτήρων. Όχι! Δεν πρόκειται να αλλάξω επειδή το θέλουν οι άλλοι! Η οποιαδήποτε αλλαγή που θα κάνω για μένα, θα είναι αποτέλεσμα της δικής μου ψυχανάλυσης, της δικής μου αυτοκριτικής και όχι οι επιθυμίες και οι ανάγκες των άλλων. Θα είμαι αυτό που θέλω εγώ να είμαι!

Σοφία Β.Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com