,

Με λίστες ζωγραφίζεται ο έρωτας;

Να είναι ευγενικός, αλλά να βαράει και το χέρι στο τραπέζι. Να έχει χιούμορ, αλλά να έχει και ενσυναίσθηση. Να είναι έξυπνος, αλλά να είναι και καλός ακροατής. Να είναι δυναμικός, αλλά να μου κάνει και τα χατίρια. Να είναι πετυχημένος στη δουλειά του, αλλά να κάνουμε και τις δουλειές του σπιτιού από μισές. Να με ζηλεύει για να δείχνει ότι τον ενδιαφέρω, αλλά να μπορώ να είμαι και ανεξάρτητη. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αλλά να μην γίνεται πάντα αυτό που θέλει. Να είναι κοινωνικός, αλλά να μην με κάνει να ζηλεύω κιόλας. Να είναι εμφανίσιμος, επαγγελματικά αποκατεστημένος, με δικό του σπίτι, δικό του αμάξι και bonus εξοχικό στην Χαλκιδική τουλάχιστον (σαν την Χαλκιδική δεν έχει σε λέω!)… και φυσικά η λίστα δεν έχει τελειωμό!


Put the μολύβι down slowly! Με λίστες ζωγραφίζεται ο έρωτας; Με κουτάκια που τικάρεις ή διαγράφεις για να βγάλεις τη σούμα; Με πόσα στα 10 είσαι ικανοποιημένη; Με πόσα περνάει η βάση;

Η απόλυτη αλήθεια είναι πως πολλές φορές το παρακάνουμε με τις απαιτήσεις που έχουμε απ’ το “ισχυρό” φύλο. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές οι απαιτήσεις μας ξεπερνούν αφενός αυτά που έχουμε να προσφέρουμε εμείς ως “αντάλλαγμα” κι αφετέρου τις δυνάμεις ενός ανθρώπου. Συνηθίζουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο σ’ εκείνον που δεν είναι “πολύ”, απ’ όλα όσα περιμένουμε. Συνηθίζουμε να κλείνουμε τα μάτια στα δικά μας λάθη, στις δικές μας αδυναμίες, περιμένοντας από εκείνον το αδύνατο, γιατί πώς να το κάνουμε; κανείς δεν μπορεί να συνδυάζει και βουνό και θάλασσα, τουλάχιστον όχι με την “τέλεια θέα”.


Κανείς δεν είναι τέλειος, μήπως είμαστε εμείς; Ο μόνος τρόπος να μοιάζει κάποιος τέλειος, είναι να τον δούμε με τα φίλτρα που βάζει μπρος στα μάτια μας ο έρωτας, ο έρωτας που κάνει τα όμορφα να μοιάζουν ομορφότερα και τις αδυναμίες να μοιάζουν χαριτωμένες.

Δεν υπάρχει τέλειος άντρας. Δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος. Μπορεί όμως να υπάρξει αυτός που θα σε κάνει να νιώθεις τέλεια κι αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με τις λίστες που κατά καιρούς μπορεί να φτιάχνεις στο μυαλό σου. Αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη χημεία που δημιουργείται στο βλέμμα, στο φιλί, στο άγγιγμα. Αυτό έχει να κάνει μόνο με την αόρατη μαγνητική δύναμη που θα νιώθεις να σε τραβάει κοντά του. Μια δύναμη που δεν υπάρχει σε καμία απ’ τις λίστες σου, αυτές τις λίστες που θα σκίσεις με τα ίδια σου τα χέρια μόλις σ’ αγγίξει…

Της Κικής Γιοβανοπούλου

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: