,

Σπιτική Λεμονάδα Mojito

Έχει μυρίσει καλοκαίρι για τα καλά! Για εμάς που είμαστε ακόμα στην πόλη και οι διακοπές αχνοφαίνονται, ας δροσιστούμε λίγο με μια σπιτική λεμονάδα, σαν κοκτέιλ mojito στην βεράντα μας. Η δροσιά και η γεύση της θα σας στείλει σε μια ξαπλώστρα στο
νησί, σας το εγγυώμαι!


Το καλό με αυτή την συνταγή είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα συμπυκνωμένης λεμονάδας και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Όποτε θέλετε να την καταναλώσετε αραιώνεται ανάλογα με την προτίμησή σας.

 

Ας δούμε λοιπόν τα υλικά:


 

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
2. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και την αφήνουμε με το καπάκι να κρυώσει.
3. Όταν κρυώσει σουρώνουμε και την βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μήνες.
4. Σερβίρουμε με μπόλικα παγάκια, αραιωμένη με νερό και 2 φυλλαράκια δυόσμο.

Καλή Απόλαυση!

 

Στυλιανοπούλου Γεωργία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

http://www.geonutrition.gr

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: