,

Τι κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας σου;

Κάνε αυτή την χάρη στον εαυτό σου και οργάνωσε το ντουλάπι της κουζίνας σου. Δεν φαντάζεσαι πόσο θα σε βοηθήσει στην καθημερινότητά και την διατροφή σου!


Βάζοντας σε τάξη όλα τα τρόφιμα στο ντουλάπι σου, συνειδητοποιείς τι χρειάζεσαι και τι όχι, τι πρέπει να καταναλώσεις άμεσα και τι είναι για πέταμα, πώς τρέφεσαι και πώς μπορείς να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο την διατροφή σου.

Όλοι έχουμε ένα τέτοιο ντουλάπι: Συνήθως περιέχει ποικιλία τροφίμων μπερδεμένα μεταξύ τους. Από καφέ και ζάχαρη, μέχρι μπαχάρια, μακαρόνια, δημητριακά και κονσέρβες… Ο καλύτερος τρόπος να οργανωθείς είναι χωρίζοντας κάθε ράφι και σε μια ομάδα τροφίμων.


 

Ακολούθησε τα εξής βήματα για να μην μπερδευτείς:

1.Κατέβασε όλα τα τρόφιμα από το ντουλάπι και δημιούργησε ένα χάος!

2. Ξεκίνα από το πιο ψηλό προς το χαμηλότερο ράφι να το καθαρίζεις και να χωρίζεις σε ομάδες

3. Τοποθέτησε σταδιακά τα τρόφιμα στην κάθε ομάδα που αντιστοιχούν. (Τip: Τοποθέτησε τα τρόφιμα και τα υλικά που χρησιμοποιείς πιο συχνά στα χαμηλότερα ράφια).

4. Όσα τρόφιμα πρόκειται να λήξουν άστα έξω για να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα

5. Προτίμησε να αντικαταστήσεις τα πλαστικά σακουλάκια με γυάλινα βαζάκια (από μαρμελάδες, καφέ κτλ, δεν πετάμε τίποτα)

 

Η συμβουλή της διαιτολόγου:
Όταν τα βάλεις όλα στην θέση τους, θα παρατηρήσεις ότι πολλά από τα τρόφιμα στο ντουλάπι σου είναι ανθυγιεινά. Αν θέλεις να τρέφεσαι σωστά τόσο εσύ όσο και όλα τα μέλη του σπιτιού, τότε αυτά τα τρόφιμα δεν πρέπει να έχουν θέση στο ράφι σου. Αν βρίσκονται εκεί, αργά ή γρήγορα, κάποιος θα τα καταναλώσει.

Λοιπόν τι λες; Δεν είναι πολύ καλύτερα τώρα;

 

Στυλιανοπούλου Γεωργία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

http://www.geonutrition.gr


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com