,

Σε είδα να ζηλεύεις

Τα πρόσεξα τα μάτια σου πόσο πολύ ζήλεψαν, ακόμα και αν δεν το παραδέχεσαι. Την είδα εκείνη τη ζήλια που τόσο επιδέξια προσπαθείς να κρύψεις. Όσο και αν φωνάζεις πως δεν ενδιαφέρεσαι για εμένα, ο θυμός στα μάτια σου αποκαλύπτει το ψέμα σου.


Τα πρόσεξα εκείνα τα μάτια σου που τόσο πολύ ζήλεψαν. Τα είδα εκείνα τα χείλη σου, που μανιωδώς δάγκωνες με μανία, ακόμα και αν φώναζες πως αδιάφορη θα είμαι για όσο ζεις. Σε είδα να ζηλεύεις. Και αυτό δεν μπορείς να το αρνηθείς. Το ομολόγησαν τα μάτια σου και το ύφος σου που τόσο αλαζονικά γύρισε την πλάτη και απομακρύνθηκε.

Σε είδα να ζηλεύεις. Και εκείνο το μάγουλό σου να κοκκινίζει και να κάνει το πρόσωπό σου ταυτόχρονα τόσο γλυκό και θυμωμένο.


Τα πρόσεξα τα μάτια σου και αυτά που με λόγια δε μου λες, αυτά μου ομολόγησαν. Και όσο και να προσπαθείς να με πείσεις για το αντίθετο, γνωρίζω πως αδιάφορη δεν είμαι στην καρδιά σου.

Η ζήλια σου δεν κάμφθηκε από τον εγωισμό σου. Κατάφερε να βγει στην επιφάνεια, να ξεπεράσει τις αναστολές και τους φόβους της. Και να, πόσο δύσκολα τώρα μπορείς να κρυφτείς!

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com