,

Από σένα έμαθα τι είναι ζωή

Από εσένα γυναίκα, έμαθα τι σημαίνει ζωή. Από τα μάτια σου έμαθα τι σημαίνει υπομονή και αδάμαστη θέληση για την κατάκτηση των στόχων σου. Κάτω από τα νεύρα σου, έμαθα να βλέπω το πόσο δυνατή προσπαθείς να είσαι, σε έναν κόσμο που σε εξουθενώνει με τόσους πολλούς ρόλους. Κάτω από τη μανιώδη σου προσπάθεια να δείχνεις όμορφη, έμαθα να βλέπω το πόσο λάθος αξίες έχει βάλει για πρώτες και σημαντικές η κοινωνία μας. Διαχρονικά σου έμαθε πως η ομορφιά είναι εκείνη που μονάχα αξίζει σε εσένα.


Από εσένα γυναίκα, έμαθα τι είναι ζωή. Από το πείσμα σου, τα νεύρα σου, τη δύναμή σου. Από την ευαισθησία που ευλόγησε τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας, εκεί που την κοίταξε. Από τη δύναμή σου, που δεν έχει σχέση με τη σωματική ρώμη, αλλά με την ακλόνητη θέληση και την απροθυμία σου να συμβιβάζεσαι με οτιδήποτε αισθάνεσαι πως δε σου αξίζει.

Από εσένα γυναίκα, που με γέννησες. Από εσένα έμαθα τι πάει να πει ζωή. Από εσένα να παλεύω, να πιστεύω, να αγωνίζομαι, γνωρίζοντας πως στο τέλος παρά τις αντιξοότητες θα ευλογηθώ. Σε ευχαριστώ…


Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: