,

Νηστίσιμο κέικ καρότου της διατροφολόγου Γεωργίας Στυλιανοπούλου

Είναι μια περίοδος που μένουμε πολύ στο σπίτι, αλλά μπορούμε να το δούμε κι από την θετική του πλευρά. Ξεκουραζόμαστε, δημιουργούμε, καθαρίζουμε, οργανώνουμε, δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα.


Έτσι ήρθε και η ιδέα για αυτή την νηστίσιμη συνταγή κέικ καρότου. Απέδειξε ότι και χωρίς την κρέμα, το κέικ καρότου είναι πάντα μια καλή και υγιεινή ιδέα. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε λοιπόν:

Υλικά


Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα μπαχαρικά
2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το κονιάκ, τον χυμό, το ξύσμα και την σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα
3. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, τους σπόρους και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος, ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα περίπου 30 λεπτά
5. Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο, θα πρέπει όταν βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνό, χωρίς ζύμη επάνω του

Καλή απόλαυση!

 

Στυλιανοπούλου Γεωργία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

http://www.geonutrition.gr


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com