,

Νηστίσιμο Burrito με… ότι απέμεινε της διατροφολόγου Στυλιανοπούλου Γεωργίας

Έφτιαξες λοιπόν την μοναδική φακοσαλάτα που σου είχα αποκαλύψει σε προηγούμενο post. Την έφαγες, την ευχαριστήθηκες. Έλα μου όμως που περίσσεψε λίγη. Τι μπορείς να κάνεις με όσες φακές περίσσεψαν και πώς μπορείς γενικά να αλλάξεις λίγο τον τρόπο που τρως τα όσπρια; Σου έχω μια νόστιμη ιδέα! Burrito! Η μεξικάνικη τυλιχτή πίτα γεμισμένη με λαχανικά, ρύζι και κιμά.


Σε αυτή την εναλλακτική, vegan συνταγή χρησιμοποιούμε για γέμιση τις φακές και τα λαχανικά από την σαλάτα και προσθέτουμε μια υπέροχη σως ταχινιού με μπόλικο λεμόνι. Πάμε να τo δοκιμάσουμε!

Υλικά που θα χρειαστείς:


Πώς θα τo φτιάξεις:

1. Αφού βράσουν οι φακές (αν δεν σου έχουν περισσέψει από άλλη συνταγή), τις αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και τις αφήνουμε να κρυώσουν
2. Απλώνουμε την πίτα και προσθέτουμε στην μια πλευρά τις φακές με τα λαχανικά και τον μαϊντανό
3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά
4. Περιχύνουμε με την σως την πίτα (μπορούμε να την ρίξουμε και μόνο από πάνω, αφού την τυλίξουμε)
5. Πιάνουμε την μια άκρη της πίτας (την γεμισμένη) και ρολάρουμε για να τυλιχτεί
6. Διπλώνουμε σφιχτά στο κάτω μέρος και απολαμβάνουμε

Καλή Απόλαυση!

img_1858

Στυλιανοπούλου Γεωργία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

http://www.geonutrition.gr


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com