,

Έφτασε λοιπόν η εποχή που ήρθαν τα πάνω κάτω…

Έφτασε λοιπόν η εποχή που ήρθαν τα πάνω κάτω… Όλα όσα σχεδιάζαμε, ονειρευόμασταν, θέλαμε να κάνουμε, μπήκαν σε παύση. Περιορισμένοι στα σπίτια μας τον περισσότερο χρόνο, είτε περνάμε χρόνο με τα πρόσωπα που υπό κανονικές συνθήκες δεν βλέπαμε, δεν ζούσαμε, δεν απολαμβάναμε. Από την άλλη, σε αυτή την κατάσταση στερούμαστε και κάποιους άλλους που βρίσκονται σε αντίστοιχη καραντίνα… κάπου αλλού.


Είναι λοιπόν καιρός να εκτιμήσουμε όσα έχουμε, όσα είχαμε και τώρα στερούμαστε, αλλά δεν δίναμε σημασία. Να γνωρίσουμε αγαπημένα πρόσωπα, που η λέξη “αγαπημένα” ήταν από συνήθεια, όχι πραγματική. Να καταλάβουμε πως κάθε στιγμή είναι παρελθόν, την επόμενη ακριβώς στιγμή και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Να αγαπήσουμε απλά πράγματα και να τους δώσουμε πια προτεραιότητα. Να δούμε πως άλλα πράγματα, ακόμα και πρόσωπα, ίσως έχουμε εκτιμήσει λάθος, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Να κατανοήσουμε επιτέλους πως δεν είμαστε τίποτα, αν ξαφνικά φύγουμε από αυτό τον κόσμο. Να μην είμαστε πλεονέκτες, αλαζόνες, υπερόπτες, επικριτικοί, αδιάφοροι, εγωιστές.


Να μας λείπει μια βόλτα στην ύπαιθρο, έτσι χωρίς να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο, απλά να απολαμβάνουμε την φύση. Να μην θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να πάμε κάθε τόσο να γίνουμε “ντίρλα” σε κάποιο καταγώγιο και να θεωρούμε ότι μόνο έτσι περνάμε καλά.

Να σκεφτόμαστε πολύ πριν πούμε μια αρλούμπα ή να προσβάλουμε ή να στενοχωρήσουμε κάποιον για να νιώσουμε εμείς καλύτερα. Να μην έχουμε ανοχή σε πράγματα και καταστάσεις στις οποίες εγκλωβιζόμαστε και μετά μεταφέρουμε ευθύνες αλλού, γιατί εμείς τελικά τις προκαλούμε. Να γίνουμε ξανά άνθρωποι και συνάνθρωποι. Να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, να του δώσουμε σημασία, να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ίσως αυτό που μας συνέβη, να έπρεπε να γίνει για να καταλάβουμε όλα αυτά. Μακάρι μετά από όλο αυτό να βγούμε καλύτεροι, γιατί σίγουρα θα βγούμε διαφορετικοί και τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο…

Του Θωμά Τριάντη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com