,

Ο ισχυρός πυρήνας μας… είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Κάποιοι από εμάς, είμαστε όντα που δύσκολα μπορούμε να μείνουμε μόνοι μας. Βάζω μέσα και τον εαυτό μου, γιατί ενίοτε συμβαίνει σε όλους και επειδή δεν μου αρέσει να κρίνω χωρίς να κρίνομαι. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι η εξάρτηση από κάποιον, δεν είναι ποτέ για καλό μας.


Δεν λέω να μην νοιαζόμαστε, να μην αγαπάμε, να μην αφοσιωνόμαστε σε κάποιον. Μιλάω για το γεγονός πως πρέπει να μάθουμε να τα έχουμε καλά πρώτα με τον εαυτό μας και να μπορούμε σε μια δύσκολη στιγμή να ζήσουμε μαζί του. Να φτιάξουμε έναν πυρήνα μέσα μας, όχι έναν κύκλο 2 η περισσότερων ατόμων, που αν αυτή η αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί, σπάσει ένας κρίκος της να… έρχεται το τέλος.

Δεν είναι κακό να μείνουμε λίγο μόνοι μας. Ίσως στην αρχή να πενθήσουμε για μια φιλία ή μια σχέση που χάθηκε, αλλά πρέπει και οφείλουμε στον εαυτό μας να τον μάθουμε καλά και να μπορούμε να ζήσουμε πρώτα μαζί του καλά. Αν δεν το πετύχουμε αυτό, κανείς δεν θα μπορεί μετά να σταθεί δίπλα μας, χωρίς να ρουφάει από την ενέργειά μας τα πάντα και όταν για κάποιο λόγο φύγει να νιώθουμε κενό. Όσο πιο ισχυροί είμαστε μόνοι μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να δώσουμε σε μια σχέση, οποιαδήποτε σχέση.


Μην φοβάστε φίλοι μου τις επανεκκινήσεις, μην νιώθετε πανικό όταν πρέπει να αρχίσετε από την αρχή. Αρκεί να ξέρετε ποιοι είστε, να νιώθετε καλά με εκείνον που θα είναι πάντα μαζί μας. Μόνο αυτός μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε χωρισμούς, αλλά και να δέσουμε σχέσεις. Μην ξεχνάτε, το να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, δίνει έντονη προσωπικότητα, προσφέρει στους άλλους σιγουριά όταν είναι δίπλα μας, δημιουργεί τον πυρήνα που χρειαζόμαστε, για τα καλά και για τα κακά.

Μόνοι ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο και μόνοι φεύγουμε. Ας μην είμαστε μόνοι μας και στο ενδιάμεσο. Το να είμαστε καλά με τον εαυτό μας, δεν σημαίνει απαραίτητα μοναξιά. Τις περισσότερες φορές σημαίνει και δύναμη, να νιώσουμε, να δώσουμε και να πάρουμε ακριβώς εκείνα που θέλουμε, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να δικαιολογηθούμε, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να πέσουμε στα πατώματα.

Να είστε εσείς… να είστε αληθινοί. Όλοι θα το εκτιμήσουν και εσείς θα το χαρείτε. Πιστέψτε με!

Του Θωμά Τριάντη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: