,

Όταν οι τίτλοι των ειδήσεων παραποιούν την αλήθεια

Ακόμα ένα νέο έγκλημα, απόρροια παθολογικής βίας, συγκλόνισε αυτές τις ημέρες την κοινή γνώμη. Ένας σύζυγος σε κατάσταση αμόκ, πυροβολεί και σκοτώνει την κατά 21 χρόνια νεότερη σύζυγό του μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν. Η άτυχη κοπέλα είχε υπάρξει και στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, καλούμενη να αντιμετωπίσει τις άγριες διαθέσεις του συζύγου της, ο οποίος της ασκούσε σωματική και συναισθηματική βία.


Το τραγικό γεγονός δεν ήταν μόνο εκείνο που δολοφόνησε τη νέα γυναίκα. Η δεύτερη δολοφονία της συνέβη από την παραποίηση της αλήθειας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκπομπές και ενημερωτικές σελίδες οι οποίες κάνουν λόγο για “οικογενειακή τραγωδία” και όχι για έγκλημα ενός βίαιου συζύγου. Για ακόμα μία φορά δηλαδή, ο σύζυγος παρουσιάζεται ως ένα καημένος άνδρας ο οποίος έφτασε στο αμήν και επειδή δεν άντεξε τη συναισθηματική φόρτιση, κατέληξε στο έγκλημα.

Πότε πια θα σταματήσουν να αναρτώνται ειδήσεις εγκληματικών πράξεων οι οποίες αντί για εγκληματική ενέργεια θα μιλάνε για οικογενειακή τραγωδία; Ως πότε θα προσπαθούμε να αιτιολογούμε εκείνους που χτυπάνε και κακοποιούν γυναίκες;


Ας αλλάξουμε την αντίληψη μας γύρω από τη βίαιη κακομεταχείριση και εν τέλει, τη
δολοφονία αθώων γυναικών.

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com