,

Δεν είχε σκοπό να φύγει. Εσύ την έσπρωξες χίλιες φορές μακριά σου!

Ένα ανοιχτό βιβλίο ήταν. Το έβλεπες στα μάτια της, ήταν τόσο καθαρά! Το καταλάβαινες στον τόνο της φωνής της και στα λόγια της, πάντα ξεκάθαρες οι κουβέντες της. Δεν σου άφηνε περιθώριο να τις αμφισβητήσεις, δεν έψαχνες μέσα σε αυτές. Ήταν αυτή που σε αγάπησε δίχως όρους. Αυτή που επέλεξε να σου δώσει ένα κομμάτι του εαυτού της, την καρδιά και την ψυχή της. Ήθελε να είναι για σένα μια αγκαλιά. Ένα λιμάνι που θα τρέξεις να κρυφτείς τις δύσκολες μέρες για να βρεις λίγη ζεστασιά. Ήθελε να είναι εκεί για σένα. Ήθελε να σε κάνει να γελάς. Στο έκανε ξεκάθαρο σε κάθε ευκαιρία  που είχε.


Με τον δικό της τρόπο σε αγάπησε, και ας μην ήξερε αν ήταν ο σωστός για εσένα. Και επέμενε. Και αγάπησε κάθε ελάττωμα και κάθε ιδιοτροπία σου. Αυτά ήταν που την έκαναν να σε ερωτεύεται ακόμα περισσότερο. Ήξερε πως δεν την αγαπούσες όπως εκείνη. Πίστευε όμως, πως μένοντας και δίνοντάς σου όλα αυτά που είχε φυλαγμένα για σένα, θα άνοιγε ένα κομμάτι της καρδιάς σου. Ήσουν τόσο απασχολημένος με τον εαυτό σου! Η ρουτίνα, ήταν ο μοναδικός τρόπος που ήξερες να ζεις και δεν είχες σκοπό να την αλλάξεις για κανέναν. Δεν ήθελες να την αγαπήσεις, τουλάχιστον όχι όπως σ’ αγαπούσε εκείνη. Πόσες φορές δεν την άφησες να κοιμηθεί με τη σκέψη ότι δεν ήταν αρκετή για τον άνθρωπο που εκείνη θα έδινε όλο τον κόσμο!

Δεν εκτίμησες ποτέ την αγάπη της και έκανες αυτό που ήξερες να κάνεις καλύτερα, την έδιωχνες μακριά σου. Κάθε φορά που την αγνοούσες, έχανε ένα κομμάτι της ψυχής της. Κάθε φορά ράγιζες λίγο παραπάνω την καρδιά της. Ότι της έδινε δύναμη για να μείνει, το έκανες χίλια κομμάτια. Δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις πόσο υπέφερε, τι πόνο της προκάλεσες. Δεν υπάρχουν λέξεις ικανές να το περιγράψουν… Ναι! Έφυγε τελικά, γιατί έπρεπε να σώσει ότι είχε απομείνει από τον εαυτό της. Γιατί δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την αδιαφορία και κατάλαβε ότι δεν είχε μείνει τίποτε άλλο που θα μπορούσε να κάνει για να την αγαπήσεις. Έφυγε τελικά. Εσύ την έδιωξες. Δική σου ήταν η απόφαση. Δεν εκτίμησες ποτέ τις προσπάθειές της. Δεν της άφησες ποτέ χώρο στη ζωή σου. Έδιωξες έναν άνθρωπο που επέλεξε να σε αγαπήσει. Τι σημασία έχει όμως για εσένα; Αρκεί που κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια…


Gypsy soul


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com