,

Όταν μιλούν τα μάτια!

Τι κι αν είναι γαλανά, πράσινα ή καστανά, όταν τα μάτια σε κοιτούν όλο υποσχέσεις, μπορούν μέσα σε δευτερόλεπτα να σε καταστρέψουν ή να σε κάνουν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο πάνω στη γη. Μπορεί οι λέξεις να εκφράζουν αυτά που το μυαλό έχει σκεφτεί, τα μάτια όμως θα σου πουν αυτά που η ψυχή λαχταρά και η καρδιά αισθάνεται. 


Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα, μόνο μαρτυράνε αυτά που φοβάσαι να ξεστομίσεις, αυτά που δεν πρέπει να πεις αλλά καίγεσαι να φανερώσεις. Όλα όσα νιώθεις, αισθάνεσαι και όλα όσα κρύβεις καλά μέσα σου. Όταν μιλάνε τα μάτια, τα λόγια είναι περιττά! Ο χρόνος σταματάει, παγώνει και το μυαλό παραδίνεται άνευ όρων! Μια μυστική συμφωνία που δεν χρειάζεται λέξεις, μια ματιά είναι αρκετή για να νιώσεις, να καταλάβεις, να αποδεχθείς. Τα βλέμματα είναι σιωπηλά αλλά τόσο φλύαρα ταυτόχρονα!

Οι επίμονες ματιές λένε αυτά που το στόμα κωλώνει να ξεστομίσει! Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται, οι χτύποι της καρδιάς ανεβαίνουν, το σώμα παίρνει φωτιά  και χιλιάδες πυροτεχνήματα σκάνε μέσα σου! Νιώθεις ανήμπορος, δεν αντιδράς, μόνο μένεις εκεί και συνεχίζεις να κοιτάς…


                                                                                      Της Χρύσας Αβραμίδου

Advertisements

Μία απάντηση στο “Όταν μιλούν τα μάτια!”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: