,

Τι φανερώνει το χρώμα των ματιών σου;

Σε όλες τις παιδικές ταινίες και σειρές, υπάρχει πάντα ένας κακός. Αυτός που καταστρώνει υποχθόνια σχέδια και κάνει σατανικές σκέψεις για τους “καλούς” του story. Έχεις ποτέ προσέξει πως πολλοί απ’ αυτούς τους… υποχθόνιους τύπους, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό; Αυτό, δεν είναι άλλο από τα μάτια τους. Αυτά τα μάτια που συνήθως είναι πολύ στενά, πολύ έντονα και συνήθως μαύρα ή πράσινα. Απ’ την άλλη πλευρά, στις αγαπημένες ταινίες των παιδικών μας χρόνων, η γλυκιά πριγκίπισσα είναι αυτή που έχει συνήθως μεγάλα, εντυπωσιακά γαλάζια μάτια και ο πρίγκιπας, αυτός που την κοιτάζει και στάζει μέλι κι έρωτα απ’ τα ευγενικά και γλυκά καστανά του μάτια. Αλήθεια, όμως γιατί αυτός ο διαχωρισμός;


Την απάντηση στο καίριο αυτό είναι η αλήθεια ερώτημα, έρχεται να μας δώσει η επιστήμη! Γιατί φυσικά έχουν γίνει έρευνες επί του θέματος κι έχουν καταλήξει σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα!

Περίπου 55% του συνολικού πληθυσμού της γης, κοιτάει τον κόσμο μέσα απ’ τα καστανά του μάτια. Αναφέρεται μάλιστα, πως αρχικά όλοι οι άνθρωποι είχαν καστανά μάτια!


Οι έχοντες καστανά μάτια θεωρούνται άνθρωποι απλοί, δημιουργικοί και με αυτοπεποίθηση. Συνήθως είναι άνθρωποι ευγενικοί, κοινωνικοί, συμπονετικοί, αλλά ταυτόχρονα ανεξάρτητοι και αποφασιστικοί. Τα καστανά βλέμματα είναι ζεστά και (συνήθως) αποπνέουν ειλικρίνεια.

Γαλάζιο χρώμα ματιών, που πάντα εντυπωσιάζει, κατέχει περίπου το 8-10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το χρώμα αυτό, προέρχεται από μια γενετική μετάλλαξη που συνέβη πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια, παρόλα αυτά όμως, το αποτέλεσμά της δικαιώνει τους κατόχους τους, μιας και τα γαλάζιο είναι ίσως το πιο αγαπημένο και πολυτραγουδισμένο χρώμα ματιών.

Οι γαλανομάτηδες, θεωρούνται άνθρωποι εξωστρεφείς και χαρούμενοι. Είναι άνθρωποι ήσυχοι και ευγενικοί, ενώ λατρεύουν τις σχέσεις και τη δέσμευση. Στα αρνητικά τους συγκαταλέγεται το ότι είναι μάλλον ευκολόπιστοι και την πατάνε συχνά λόγω της καλής τους καρδιάς.

Τα πράσινα μάτια ανήκουν μόλις στο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, πράγμα που τα καθιστά ως τα πιο σπάνια μάτια του κόσμου! (Ευχαριστώ μπαμπά!♥♥♥).

Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια, θεωρούνται άνθρωποι ισχυροί, ευφυείς, δημιουργικοί και με καλές αποδόσεις στις συνθήκες πίεσης. Τα πράσινα βλέμματα θεωρούνται σαγηνευτικά, μυστηριώδη και… σέξι! Στα αρνητικά τους, θεωρούνται άνθρωποι γεμάτοι φθόνο, ζήλια, επιθετικότητα και ανταγωνισμό. Κάτι πολύ ενδιαφέρον είναι πως στην εποχή των μαγισσών, το πράσινο χρώμα ματιών θεωρούνταν σημάδι για το ότι κάποιος είχε μαγικές ικανότητες!

Έφαγα μεγάλη ήττα όταν διάβασα πως επί της ουσίας, το μαύρο χρώμα ματιών είναι ένας αστικός μύθος! Μαύρα μάτια δεν υπάρχουν! Μπορεί να φαίνονται μαύρα, στην ουσία όμως είναι απλά σκούρα καστανά. Αυτό όμως, δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τη σαγήνη που σε τυλίγει όταν σε αγγίξει ένα τέτοιο βλέμμα.

Οι άνθρωποι με τα μαύρα (για την ακρίβεια σκούρα καστανά μάτια) είναι άνθρωποι υπεύθυνοι, αξιόπιστοι και εχέμυθοι. Τα σκούρα αυτά βλέμματα, είναι γεμάτα μυστήριο, ενώ οι κάτοχοί τους θεωρούνται διαισθητικοί και μυστικοπαθείς.

Είναι γεγονός, πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και πως το χρώμα του καμβά τους, δεν καθορίζει την ομορφιά τους. Η πραγματική ομορφιά εξάλλου, βρίσκεται στα συναισθήματα που σου προξενεί το κάθε βλέμμα όταν το κοιτάζεις από κοντά…

Της Κικής Γιοβανοπούλου


2 απαντήσεις στο “Τι φανερώνει το χρώμα των ματιών σου;”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com