, ,

Μαμαδο-φίλες

Όταν η κόρη μου πήγαινε ακόμη στον παιδικό σταθμό, γνώρισα τη μαμά της τότε κολλητής της. Η Κατερίνα – η μαμά της Αννούλας, ήταν μια γυναίκα κοντά στην ηλικία μου, γλυκιά και χαμογελαστή. Σύντομα “κολλήσαμε”, δίνοντας τη δυνατότητα στις μικρούλες μας να βρίσκονται και εκτός παιδικού σταθμού. Καλέσματα η μία στο σπίτι της άλλης, βόλτες, πάρκα, παιδότοποι… Σύντομα, στην παρέα των “μαμαδο-φιλενάδων” προστέθηκε η Γιώτα – η μαμά της Μαρίας, η Χρύσα – η μαμά της Ευτυχίας και η Στέλλα – η μαμά της Ελένης. Όσο η κόρη μου μεγάλωνε, το “δίκτυο των μαμαδο-φιλενάδων” άρχισε να μεγαλώνει. Φίλες απ’ το σχολείο, απ’ τα αγγλικά, απ’ την ενόργανη… Σύντομα, ο αριθμός των “μαμαδο-φιλενάδων” μου, άρχισε να ξεπερνά τον αριθμό των προ-παιδιού-φιλενάδων.


Το να κάνεις παρέα με τις μαμάδες των φίλων των παιδιών σου είναι διασκεδαστικό, βολικό και έξυπνο. Διασκεδαστικό, γιατί αν ταιριάζετε σαν άνθρωποι και ιδιοσυγκρασίες, μπορείτε να περνάτε ανέμελες και ήρεμες στιγμές, όπως με κάθε άλλη φίλη σου. Βολικό, γιατί μπορείς να βλέπεις τις φίλες σου, ενώ τα παιδιά σου είναι σούπερ χαρούμενα, απ’ τη στιγμή που βρίσκονται με τους φίλους τους και έξυπνο γιατί μπορείτε να διατηρείτε μια συγκεκριμένη γραμμή όλες, αναφορικά με πολλά πράγματα, όπως με τα ωράρια που τα παιδιά σας μεγαλώνοντας θα περνούν εκτός σπιτιού. (Σατανικό; Γιατί, οι δικές μας μάνες τι έκαναν νομίζεις;).

Με τις “μαμαδο-φίλες”, μπορεί να μην έχεις μοιραστεί επικά ξενύχτια, κραιπάλες και μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα με κλάματα για σχέσεις που χάλασαν. Έχεις μοιραστεί όμως αστεία περιστατικά με τα παιδιά σας στο σχολείο, ανησυχίες για τη δασκάλα και τρόπους λύσης των προβλημάτων στα μαθηματικά. Μπορεί να μην έχεις μοιραστεί εφηβικές τρέλες και ταξίδια αστραπή κάποια Πέμπτη βράδυ, έχεις όμως μοιραστεί εμπειρίες και “βρώμικα” μυστικά του παρελθόντος.


Η “μαμαδο-φίλη” σου, μπορεί να μην γίνει ποτέ Η κολλητή σου, θα γίνει όμως μια σημαντική και πολύτιμη φίλη, που ακόμη κι αν κάποτε χαθείτε, θα θυμάσαι με αγάπη. Οι “μαμαδο-φίλες” μπορεί να μην ανήκουν απαραίτητα στην κατηγορία φίλες-για-πάντα, σίγουρα όμως ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία φιλενάδων που χρειάζεσαι στη ζωή σου! 

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com